Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Wéber: Rosberg nem csak megörökölte a vb-címet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem lehet csak a technikai hibák szezonbeli eloszlásának tulajdonítani, hogy az elmúlt szezonban a német Nico Rosberg nyerte meg a Formula-1-es világbajnokságot csapattársával, a brit Lewis Hamiltonnal szemben - fejtette ki Wéber Gábor szakkommentátor az InfoRádiónak adott interjúban.

Nico Rosberg Formula-1-es világbajnoki címében sokat számított, hogy jól kezdte a szezont: a német pilóta 43 pontos előnyt szerzett, enélkül kevés esélye lett volna mercedeses csapattársával, Lewis Hamilonnal szemben – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Wéber Gábor.

A szakkommentátor hozzátette, ha Rosberg kezdi hátrányból a szezon hajráját, akkor vélhetően többet próbálkozik, és máshogyan vezényli le a hétvégéit.

A német versenyző sikeréhez kellett az év eleji saját jó teljesítménye, valamint Hamilton hibái is, de ezeket ki is kellett használnia – vélekedett.

Rosberg egyértelműen megérdemelte a vb-címet – hangsúlyozta Wéber Gábor. Kifejtette: sok olyan egyszeres vb-győztes volt, aki kevésbé érdemelte meg a címet, de ezt nem is érdem alapján ítélik oda, hanem az számít, hogy kinek van a legtöbb pontja.

„Tény, hogy Hamiltonnak több technikai gondja volt idén, de nem lehet azt mondani, hogy Rosberg csak megörökölte a világbajnoki címet, és azokon a futamokon tudott felülkerekedni, amikor csapattársának valamilyen problémája volt. Több futamon is dominált, előfordult, hogy Hamilton sem tudott mit kezdeni vele” - közölte a szakkommentátor.

A szezonértékelő beszélgetést vasárnap este 6 órától az InfoRádió Aréna című műsorában hallgathatják meg.