Inforádió

Meghallgatom Élő adás

MOB: lemondott Deutsch Tamás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lemondott a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki tisztségéről Deutsch Tamás. Az MTK elnöke lemondó levelében kifejti, hogy a MOB alapszabály-módosításának tervezete nem felel meg sem a sportolók, sem a szövetségek, sem az állami sportirányítás elvárásainak.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a Fidesz EP-képviselője levélben mondott le a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki posztjáról. A MOB fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozatának elnöke a Borkai Zsolt MOB-elnöknek címzett levélben, amely a Nemzeti Sport Online-on jelent meg, kifejti, hogy mivel a fogyatékosok sportjával kapcsolatos szakmai feladatok ellátásáért immár a köztestületté alakuló Magyar Paralimpiai Bizottsága felelős, és ez a szervezet az alelnökévé választotta, ezért a fogyatékosok sportját érintő feladatok ellátásával kapcsolatos munkája a Magyar Olimpiai Bizottságban befejeződött, és a MOB alelnöki tisztségéről ezért lemond.

Indokolásként azt is szerepel a levélben, hogy a  MOB alapszabály-módosításának az elmúlt napokban elkészült tervezete nem felel meg sem a sportolók, sem a sportszövetségek, sem pedig a sport iránt érdeklődők elvárásainak.

"Meggyőződésem szerint a MOB működésének megújítását kívánó állami sportirányítás elvárásai sem tükröződnek az alapszabály-tervezetben írja Deutsch Tamás. - A MOB tagjaként a jövőben a sportolókkal, az edzőkkel, sportszakemberekkel és sportvezető kollégáimmal együtt kész vagyok mindent megtenni a Magyar Olimpiai Bizottság tevékenységének megújítása érdekében."