eur:
394.07
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kemény Dénes: azonnal bizonyítania kell az új kapitánynak

Kemény Dénes: azonnal bizonyítania kell az új kapitánynak

Sütött az elképzeléseiből, a gondolataiból, hogy nem azért szeretné ezt a munkát, mert megüresedett a hely, hanem mert szövetségi kapitány szeretne lenni - mondta az InfoRádiónak Kemény Dénes, a vízilabda-szövetség elnöke az új férfi kapitányról, Märcz Tamásról.

A 42 éves Märcz Tamás Sydney olimpiai bajnoka, világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok, a BVSC jelenlegi vezetőedzője. A magyar szövetség elnöksége titkos szavazáson választotta ki kapitánynak 13 jelölt közül. A szervezet elnöke, Kemény Dénes szerint alapos munkát végzett a testület.

„A reakciók szerint mindenki mellett és ellen szóltak érvek. Sokaknál éreztem úgy, ott gondolja át és dönti el, ezt nagyon becsületes dolognak tartom. Nagyon veszélyes, ha az előző napokban zajló lobbitevékenység dönt, ha egy ilyen választásnál nem a személyes meggyőződés, hanem a kérések szavaznak.

Nagyon büszke vagyok az elnökségre, hogy mind a tizennégy szavazó a meggyőződése szerint szavazott, függetlenül az eredménytől.”

Kemény Dénes arról is beszélt, hogy mi győzhette meg az elnökségi tagokat.

„Sütött az elképzeléseiből, a gondolataiból – ezzel nincs egyedül –, hogy nem azért szeretné ezt a munkát, mert megüresedett a hely, hanem mert szövetségi kapitány szeretne lenni. Ha valaki passzióból akar valamit nagyon jól csinálni, akkor nyitott arra, hogy minden olyan segítséget megkaphasson, ami az eredményét javítja. Ő volt az egyik a jó néhány nagyon alkalmas között.”

Az új szakvezetőnek nincs sok ideje, jövőre is kiemelkedő eredményt kellene elérnie a válogatottal - jelezte az elnök.

„A budapesti világbajnokságon óriási lesz a figyelem, a szurkolók nyomása a csapaton. Lényeges, hogy a férfi és a női csapat is mindenképpen éremmel zárjon. Tamás pontosan tudja, ahogy a többi jelölt is, hogy azonnal nagyon jól kell szerepelni, és utána is.”

A világbajnokság után kezdődhet a fiatalítás

Klubja, a BVSC irányítása mellett Märcz Tamás is az vb-szereplésre összpontosít először.

„Nagyon komoly harcokra és megedződött játékosokra is szükség van, nem hiszem, hogy drasztikus fiatalítás kezdődik, persze a fiataloknak is meglesz a lehetőségük az azonnali bizonyításra. Viszont utána megkezdődhet a szisztematikus fiatalítás, hogy új épüljön a csapat, hogy inkább olyan játékosok képezzék a keretet, akikben benne van a 2020-as tokiói olimpia lehetősége is.”

Az új kapitány hivatalosan január 1-jén kezdi meg a munkáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×