Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kemény Dénes: azonnal bizonyítania kell az új kapitánynak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Sütött az elképzeléseiből, a gondolataiból, hogy nem azért szeretné ezt a munkát, mert megüresedett a hely, hanem mert szövetségi kapitány szeretne lenni - mondta az InfoRádiónak Kemény Dénes, a vízilabda-szövetség elnöke az új férfi kapitányról, Märcz Tamásról.

A 42 éves Märcz Tamás Sydney olimpiai bajnoka, világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok, a BVSC jelenlegi vezetőedzője. A magyar szövetség elnöksége titkos szavazáson választotta ki kapitánynak 13 jelölt közül. A szervezet elnöke, Kemény Dénes szerint alapos munkát végzett a testület.

„A reakciók szerint mindenki mellett és ellen szóltak érvek. Sokaknál éreztem úgy, ott gondolja át és dönti el, ezt nagyon becsületes dolognak tartom. Nagyon veszélyes, ha az előző napokban zajló lobbitevékenység dönt, ha egy ilyen választásnál nem a személyes meggyőződés, hanem a kérések szavaznak.

Nagyon büszke vagyok az elnökségre, hogy mind a tizennégy szavazó a meggyőződése szerint szavazott, függetlenül az eredménytől.”

Kemény Dénes arról is beszélt, hogy mi győzhette meg az elnökségi tagokat.

„Sütött az elképzeléseiből, a gondolataiból – ezzel nincs egyedül –, hogy nem azért szeretné ezt a munkát, mert megüresedett a hely, hanem mert szövetségi kapitány szeretne lenni. Ha valaki passzióból akar valamit nagyon jól csinálni, akkor nyitott arra, hogy minden olyan segítséget megkaphasson, ami az eredményét javítja. Ő volt az egyik a jó néhány nagyon alkalmas között.”

Az új szakvezetőnek nincs sok ideje, jövőre is kiemelkedő eredményt kellene elérnie a válogatottal - jelezte az elnök.

„A budapesti világbajnokságon óriási lesz a figyelem, a szurkolók nyomása a csapaton. Lényeges, hogy a férfi és a női csapat is mindenképpen éremmel zárjon. Tamás pontosan tudja, ahogy a többi jelölt is, hogy azonnal nagyon jól kell szerepelni, és utána is.”

A világbajnokság után kezdődhet a fiatalítás

Klubja, a BVSC irányítása mellett Märcz Tamás is az vb-szereplésre összpontosít először.

„Nagyon komoly harcokra és megedződött játékosokra is szükség van, nem hiszem, hogy drasztikus fiatalítás kezdődik, persze a fiataloknak is meglesz a lehetőségük az azonnali bizonyításra. Viszont utána megkezdődhet a szisztematikus fiatalítás, hogy új épüljön a csapat, hogy inkább olyan játékosok képezzék a keretet, akikben benne van a 2020-as tokiói olimpia lehetősége is.”

Az új kapitány hivatalosan január 1-jén kezdi meg a munkáját.