eur:
394.43
usd:
369.69
bux:
65295.05
2024. április 19. péntek Emma

Csurka: Gyárfást ma újra megválasztaná a klubok többsége

Ha Gyárfás Tamás elindulna az úszóelnöki posztért, a klubok jelentős része ma őt támogatná - közölte Csurka Gergely a Magyar Úszó Szövetség sajtófőnöke. A szövetség 2017. január 8-án tartja tisztújító közgyűlését.

Csurka Gergely a DigiSport Reggeli Start című műsorában elmondta, Gyárfás elsősorban azért mondott le az úszószövetség elnöki posztjáról, mert úgy gondolta, nem érdemli meg a magyar úszósport, amit az ő személye miatt kap.

A 2017-es budapesti világbajnokság szervezőbizottságának társelnöki posztjáról akkor távozhat Gyárfás, ha a kormányzat, amely támogatja a rendezvényt, úgy gondolja, hogy jobb, ha csak tanácsadóként segíti tovább a munkát, akkor hajlandó erről tárgyalni a szervezőbizottságot vezető Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel - mondta Csurka Gergely.

"Tucatnyi klub már jelezte, hogy nem érti, miért kellett lemondania

- közölte a sajtófőnök arra a kérdésre, hogy megfelelő támogatottság esetén újraindul-e Gyárfás az úszóelnöki posztért. - Hargitay András azt mondta egy interjúban, hogy meggyőződés, ha ma lenne egy közgyűlés, egy titkos bizalmi szavazás, akkor kétharmados többséggel nyerne."

A 15 napos jelöltállítás szerinte meg fogja mutatni, hogy kik lehetnek versenyben az elnöki posztárt, de felhívta a figyelmet, hogy

"nem aláíró úszók választanak,

hanem 132 egyesület képviselői, akik nem biztos, hogy ugyanúgy látják az úszósportot belülről, mint mások felülről".

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×