Csurka: Gyárfást ma újra megválasztaná a klubok többsége

InfoRádió
2016. december 15. 18:18
Ha Gyárfás Tamás elindulna az úszóelnöki posztért, a klubok jelentős része ma őt támogatná - közölte Csurka Gergely a Magyar Úszó Szövetség sajtófőnöke. A szövetség 2017. január 8-án tartja tisztújító közgyűlését.

Csurka Gergely a DigiSport Reggeli Start című műsorában elmondta, Gyárfás elsősorban azért mondott le az úszószövetség elnöki posztjáról, mert úgy gondolta, nem érdemli meg a magyar úszósport, amit az ő személye miatt kap.

A 2017-es budapesti világbajnokság szervezőbizottságának társelnöki posztjáról akkor távozhat Gyárfás, ha a kormányzat, amely támogatja a rendezvényt, úgy gondolja, hogy jobb, ha csak tanácsadóként segíti tovább a munkát, akkor hajlandó erről tárgyalni a szervezőbizottságot vezető Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel - mondta Csurka Gergely.

"Tucatnyi klub már jelezte, hogy nem érti, miért kellett lemondania

- közölte a sajtófőnök arra a kérdésre, hogy megfelelő támogatottság esetén újraindul-e Gyárfás az úszóelnöki posztért. - Hargitay András azt mondta egy interjúban, hogy meggyőződés, ha ma lenne egy közgyűlés, egy titkos bizalmi szavazás, akkor kétharmados többséggel nyerne."

A 15 napos jelöltállítás szerinte meg fogja mutatni, hogy kik lehetnek versenyben az elnöki posztárt, de felhívta a figyelmet, hogy

"nem aláíró úszók választanak,

hanem 132 egyesület képviselői, akik nem biztos, hogy ugyanúgy látják az úszósportot belülről, mint mások felülről".