Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Veszprémből erősítettek a Pénzügyőr kézilabdásai

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A női és férfi NB I/B-s csapattal rendelkező Pénzügyőr elnöksége Pásztor Istvánt, a hazai kézilabdasport emblematikus alakját kérte fel szakmai igazgatónak, aki a veszprémi kézilabda sportban ellátott feladatait cseréli fel az új megbízatásra december közepétől - tudatta a klub.

A nagy múltú és kézilabdában is szárnyait bontogató fővárosi klub teljes megújulást kíván elérni a kézilabda területén, ezért a jelenleg két önálló szakosztályként működő női és férfi csapatot a teljes utánpótlással egybeolvasztva kíván a budapesti kézilabda élet kiemelkedő utánpótlás bázisává válni.

Molnár Tamás, a Pénzügyőr S.E. (PSE) elnöke a szakmai igazgatótól a klubban folyó utánpótlás nevelés terén és a felnőtt csapatok körül végzett munka minőségi megújítását várja.

A csaknem kétszáz sportolót 18 csapatban versenyeztető szakosztályban minden korcsoport számára olyan világos sportági és kondicionális sztenderdeket kíván kialakítani Pásztor, amik egymásra épülően biztosítják a gyermek kézilabdától az egyenes utat a felnőtt csapatig, vagy akár még feljebb is, a válogatottságig. Egy ilyen modell bevezetésével a PSE vonzó bázis lehet például a középiskola után Budapesten továbbtanulni kívánó kézilabdázók számára is, akik így nem lesznek kénytelenek felhagyni kedvenc sportáguk magas szintű gyakorlásával. A szakmai színvonal erősítésére máris előkészítés alatt van az Éles József nevével fémjelezett Éles Kézi Sulival az együttműködési megállapodás - tudatták.