eur:
392.72
usd:
366.34
bux:
66717.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A légi katasztrófa után a Chapecoense hamarosan újra pályára lép

Nem kér a felajánlásokból, nem szerződtet világsztárokat, de újjáépíti a kolumbiai repülőgép-balesetben a játékosai nagy részét elveszítő Chapecoensét – állítja egy interjúban a klub irányítását átvevő korábbi alelnök, Ivan Tozzo. Minden sorozatban indulni akarnak, és január végén játsszák első hivatalos mérkőzésüket a tragédia után.

Tíz nappal a kolumbiai légi katasztrófa után, amelyben a brazil Chapecoense futballcsapatának játékosai is életüket vesztették, interjút adott a spanyol Marca című napilapnak a kis brazil futballklub korábbi alelnöke, Ivan Tozzo. A sportvezető egy elfoglaltsága miatt nem tudott a csapattal együtt utazni a Copa Sudamericana-sorozat döntőjére, így maradhatott életben, s most a balesetben elhunyt elnök, Sandro Pallaoro helyébe lépve próbálja újjáépíteni a világhírűvé lett csapatot. Tozzo elszánt, január 25-én mindenképpen pályára akarja küldeni a Chapecoensét a Joinville elleni első bajnoki mérkőzésen.

Hogyan építik újjá a csapatot?

A klub egész struktúráját újra kell alkotni, mert nemcsak játékosokat kell találnunk, hanem teljesen új edzői gárdát és személyzetet is. Ez lesz az első akadály, amelyen át kell jutnunk.

Igaz, hogy ön azt kérte a brazil szövetségtől, ne kapjanak semmiféle kedvezményt?

Pontosan. Ugyanolyan feltételek között szeretnénk játszani, mint a több csapat. Nem kérünk sem engedményeket, sem kedvezményeket. Vissza akarjuk szerezni mindazt, amink volt, ugyanúgy akarjuk folytatni, és nem akarunk megváltozni.

Élnek azoknak a játékosoknak a felajánlásaival, akik jelezték, szívesen segíteném játékukkal a Chapecoensét?

Meg kell köszönnünk ezeket a felajánlásokat, sőt hálával tartozunk azoknak a kluboknak is, amelyek kölcsönjátékosokat kínáltak, de nekünk megvan a saját profilunk, és nem akarunk ilyen előnyt szerezni másokkal szemben.

Milyen játékosokat keresnek?

Olyanokat, akiket meg tudunk fizetni, és akik beleillenek a koncepciónkba.

A tragédia mennyire növelte meg a klub népszerűségét?

Kétségtelenül sok szurkolónk lett. Ez a katasztrófa az egész világot mellénk állította, és szerintem ki szereti a focit, mostantól a Chapecoense lesz a második kedvenc csapata.

Mi aggasztja leginkább, ha a klub jövőjére gondol?

Hogy sikerül-e valóban a helyes megoldást választani, és újraépíteni a klubot. Mert nem emléket szeretnénk állítani az új gárdával a réginek, hanem valóban versenyképes csapatot kialakítani, de erre persze nincs semmiféle garancia. Ismét a pályán nyújtott teljesítményünkkel szeretnénk visszakerülni az újságok címlapjaira.

Képesek lesznek mind a hat sorozatban elindulni 2017-ben?

Igen, mert ez a klub sosem hátrált meg a kihívások elől. Az már más kérdés, hogy az első időkben mennyire leszünk versenyképesek, különösen a nemzetközi sorozatokban, például Libertadores-kupában.

Mégis, milyen játékosokat látna szívesen a csapatban?

Ismert futballistákat nem szeretnénk igazolni, mert az soha nem volt ránk jellemző. Ráadásul szerény költségvetéssel rendelkezünk, már csak ezért sem engedhetnénk meg világsztárok szerződtetését. Inkább a fiatalok között és a másodosztályban nézünk majd körül.

Fel tudta már valamennyire dolgozni a tragédiát?

Ezt nem lehet soha. A családom egy részét vesztettem el, mert nekem ez a klub, olyan mintha a családom lenne.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×