eur:
393.04
usd:
367.23
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Pintér Attila volt csapatát szomoríthatja

A címvédő Ferencváros a szezon egyik meglepetéscsapatához, a Mezőkövesdhez látogat a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában.

Az FTC hullámzóan teljesít a szezonban, de a legutóbbi körben sikerült legyőznie hazai pályán a Gyirmótot, s szombaton is a három pont megszerzésének reményében lép pályára. Thomas Doll csapatának azonban nem lesz könnyű dolga, mivel a Pintér Attila vezette újonc nagyon masszívan futballozik az elmúlt hónapokban, s már hat mérkőzés óta veretlen az NB I-ben. A két gárda szezonbeli első meccsén 2-2-es döntetlen született a Groupama Arénában.

A két együttest öt pont, s mindössze három hely választja el egymástól a tabellán, a Ferencváros a harmadik, szombati riválisa pedig a hatodik.

Hosszú ideje a Vasas áll a bajnokság élén, ám ez könnyen megváltozhat szombat estére, ugyanis az angyalföldiek az utóbbi időben jó formát mutató Diósgyőrt fogadják, mely legutóbbi két meccsét megnyerte, s ezzel az utolsó, 12. helyről a kilencedikre lépett előre. A Vasas viszont négy meccse nyeretlen, s előnye már csak egy pont a második Videoton, kettő a harmadik FTC és három a negyedik Budapest Honvéd előtt, azaz ha most sem nyer a piros-kék együttes, szinte biztosan hátrébb csúszik.

A Videoton játékosainak a hétközi kínos kupakudarc után kell pályára lépniük Debrecenben. A harmadosztályú Budafok elleni Magyar Kupa-búcsú után a székesfehérvári vezetők pénzbüntetést szabtak ki, s azt várják, hogy az évből hátralévő két meccsen hat pontot szerezzen az együttes. Így Debrecenben is győznie kell, s erre a DVSC formáját látva minden esélye megvan. A magyar labdarúgás elmúlt több mint egy évtizedének legeredményesebb gárdája ugyanis az egész szezonban szenved, a Magyar Kupából már szeptemberben kiesett, a bajnokságban 17 meccsen mindössze ötször győzött, s csupán a nyolcadik, 10 ponttal lemaradva hétvégi ellenfelétől.

Az élcsapatok közül papíron egyértelműen a Honvédnak lesz a legkönnyebb dolga szombaton, ugyanis a sereghajtó, hat meccs óta pontot sem szerzett Gyirmóthoz látogat.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencváros 15.30, v.: Szabó Zs.

MTK Budapest-Újpest FC 15.30, v.: Bognár

Vasas-Diósgyőri VTK, Bozsik Stadion 15.30, v.: Vad II.

Gyirmót FC-Budapest Honvéd 15.30, v.: Pintér

Paksi FC-Swietelsky Haladás 15.30, v.: Solymosi

Debreceni VSC-Videoton FC 18.00, v.: Erdős

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×