Gyárfás-ügy: megszólalt Cseh László és Kovács Ágnes is

InfoRádió
2016. december 1. 15:24
Az olimpiai bajnok Kovács Ágnes szerint megnyílik a teljes megtisztulás lehetősége, a sokszoros világbajnok Cseh László úgy látja, Gyárfás Tamás lemondása nem oldja meg a valós problémákat.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke szerdán lemondott posztjáról. Távozását már kommentálta az úszók közül Hosszú Katinka és Gyurta Dániel, de most megszólalt két másik sportági legenda.

Kovács Ágnes, a korábbi olimpiai bajnok mellúszó a Facebookon azt írta, neki is sok vitája volt Gyárfással, nem igazán nagyok, de ahhoz elég nagyok, hogy a mindennapi munkát megmérgezzék.

"Gyárfás Tamás bölcs döntést hozott, tegnap valóban ezzel tehette a legtöbbet a magyar úszósportért. Köszönjük meg neki.

Most megnyílik a teljes megtisztulás és megújulás lehetősége, nem szabad megállni félúton.

Irány a jövő, a múltat magunk mögött kell hagynunk! Most a legfontosabb a sikeres jövő évi budapesti világbajnokság, az olimpiai pályázat és a rövidpályás VB Windsorban a jövő héten. Hajrá lányok, fiúk! Hajrá magyar csapat!"

 Cseh László, a riói olimpia ezüstérmese, sokszoros világbajnok az mno.hu-nak azt mondtam újdonságként hatott rá az elnök lemondás, mert nem tudott a terveiről, noha tagja az úszószövetség elnökségének. Reméli, hogy ezek után mindenki az úszásra tud végre koncentrálni végre.

"Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy

Gyárfás Tamás lemondása önmagában nem fogja megoldani azokat a valós problémákat, melyekről eddig is szó volt, illetve amelyekről még szó sem esett a nyilvánosság előtt. 

Ezért még nagyon sokat kell dolgoznunk” – mondta Cseh László, és hozzátette: az hozna igazi megnyugvást, ha ha végre le tudnának ülni az úszótársakkal, és össze tudnának írni minden olyan egyéni gondot, amely akadályozza a felkészülést, versenyzést. Szerinte erre még idén lesz idő és lehetőség.