eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Erre kérte a NOB Tokiót

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a költségek korlátozására szólította fel a 2020-as nyári olimpia szervezőit.

előivel.

Coates a találkozó utáni sajtókonferencián közölte: a NOB arra kérte Tokiót, hogy az olimpia eredeti terveitől egyre inkább elrugaszkodó költségvetést tartsa 20 milliárd dollár alatt.

Az elmúlt hónapokban számtalan olyan hír látott napvilágot, hogy az eredetileg 3,5 milliárd dollárra becsült büdzsé többszörösébe, akár 18 milliárd dollárba is kerülhet a négy év múlva esedékes nyári olimpia.

A költségek növekedésének megállítása érdekében a szervezők a nyertes pályázathoz képest jó néhány verseny helyszínét módosították, mivel sok tervezett létesítmény nem épül meg a japán fővárosban. Ezek helyett - az új tervek szerint - már meglévő versenyhelyszíneket fognak használni.

A város kormányzója, Koike Juriko korábban azt közölte, hogy a költségcsökkentés egyik áldozata a Tokiói-öbölbe újonnan tervezett, evezős- és kajak-kenu versenyeknek otthont adó pálya lesz, hiszen ezeket a versenyszámokat a fővárostól 400 kilométerre lévő Toméban is le lehet bonyolítani. Mostanra azonban kiderült, a tomei helyszín felújítására olyan sokat kellene költeni, hogy inkább maradnak az eredeti terveknél, és felépítik a fővárosban az új pályát.

Az úszóversenyek helyszínét viszont nem kíméli a költségcsökkentés, a mostani bejelentés szerint az újonnan épülő uszoda befogadóképességét a spórolás miatt csökkentik.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×