Mélyvízben a pólóválogatott

Infostart
2016. november 28. 20:02
Hét fiatal játékossal készül a magyar női vízilabda-válogatott a Franciaország elleni, keddi Világliga-mérkőzésre. Bíró Attila szövetségi kapitány biztos abban, hogy a csapat sikeres lesz a jövő évig világbajnokságon is.

Franciaországban kezdi meg szereplését a Világligában a magyar női vízilabda-válogatott kedden. Bíró Attila szövetségi kapitány ezúttal nem számít az Euroliga-selejtezőre készülő BVSC és Dunaújváros játékosaira. A keretben helyet kapott az új-zélandi ifjúsági világbajnokságra készülő válogatott több tagja, hogy a szakvezető a mélyvízbe dobva is kipróbálhassa őket.

„Ez megelőzött bizalom az ifjúsági játékosok felé. Nekik még sokat kell bizonyítaniuk, hogy a világbajnoki keretbe bekerüljenek, de nem zárható ki, ha valaki olyan teljesítményt nyújt az elkövetkezendő napokban az edzésen vagy a Világliga-mérkőzésen, akkor a későbbiekben is meghívom. Mindannyiukra kíváncsi vagyok, meglátjuk kik hogyan állnak hozzá a mérkőzésekhez, és ki mennyire tud beilleszkedni ebbe a remélhetőleg győztes magyar válogatottba” - mondta Bíró Attila az InfoRádiónak.

A franciákkal az elmúlt egy évben négyszer találkozott a válogatott, és valamennyi meccset megnyerte: háromszor magabiztosan, egyszer szorosabban.

„Most is a győzelem az elvárható. Ezért is vagyok kíváncsi a fiatalokra, hogy ezzel a némileg felforgatottabb csapattal mire leszünk képesek a franciák ellen, akik közvetlenül a nemzetközi élmezőny mögött állnak, akiket nem lehet lebecsülni, és ha nem koncentrálunk százszázalékosan, akkor biztosan nehéz perceket fognak okozni nekünk” - fejtette ki az Eb-győztes csapat edzője.

Bíró Attila úgy döntött, hogy stábja változatlan marad: Tóth László és Ács Bertalan edző, Ágó Renáta erőnléti edző, Csernus Imre pszichológus, Pavlik Attila orvos és Horváth Ákos masszőr is tovább dolgozik a válogatottal, míg Szűcs Péter táplálkozási tanácsadó is csatlakozik a csapathoz.

„Fontosnak tartom, hogy nyugodt körülmények között és egy sikeres évvel a hátunk mögött folytathatjuk. A világbajnokságra való jó felkészüléshez ez nagyon fontos. Folyamatosan tudom építeni ezt a csapatot, amely jól fog szerepelni a vb-n. Mindenki készen áll arra, hogy a maximumot hozza ki magából, aztán meglátjuk, kik azok a fiatalok, akik ki tudják őket szorítani” - tette hozzá.

A magyar női vízilabda-válogatott kerete:

kapusok: Gangl Edina (UVSE), Lekrinszki Gina (Szentes), Magyari Alda (Honvéd)

mezőnyjátékosok: Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra, Csabai Dóra, Hertzka Orsolya, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Kuna Szonja, Szücs Gabriella (mindannyian UVSE), Farkas Tamara, Tóth Csenge (mindketten Szentes), Parkes Rebecca (Eger)


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bíró Attila
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást