eur:
394.07
usd:
364.96
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szilágyi Áron sportpszichológusa segít az FTC labdarúgóinak

Kárpáti Róbert pszichiáter szerint a kialvatlanság is közrejátszhatott abban, hogy a Ferencváros labdarúgója, Cristian Ramírez nem tudta kontrollálni az indulatait a Vasas elleni rangadón, s ennek következtében piros lapot kapott.

A zöld-fehér futballistákkal október óta foglalkozó szakember kedden reggel, az M4 Sport Sportreggeli adásában elmondta, a labdarúgást többen értik a világban, mint más sportágakat, ezért sokkal jobban az érdeklődés középpontjában van.

"A futballra jellemző felpörgöttség ezért más sportágakban nem tapasztalható" - jelentette ki a sportpszichiáter, aki 2011 óta dolgozik a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, de az MLSZ B licences edzői tanfolyamát is elvégezte annak érdekében, hogy jobban megértse a labdarúgást.

Cristian Ramírez esetével kapcsolatban azt mondta, a légiós részéről teljesen érthetetlen reakció volt, hogy egy vélt vagy valós szabálytalanságra reagálva hátba rúgta az ellenfelét, ez szerinte semmilyen szituációban nem megengedett.

"Ramíreznek, aki ecuadori válogatott, igenis tudnia kell kontrollálnia az indulatait, vagy ha nem tudja, akkor meg kell rá tanítani" - fogalmazott Kárpáti Róbert. Hozzátette: elképzelhető, hogy az ecuadori légiós egy kicsit kialvatlan volt a Vasas elleni mérkőzésen, mert előtte két válogatott mérkőzésen szerepelt, s négy nap alatt oda-vissza át kellett utaznia a "fél világot".

"De ha így volt, akkor sem hozhat rossz döntéseket, az agykérgének akkor is működnie kell, és lennie kell egy mentális féknek, ami megfogja" - mondta a korábban a Mocsai-érában a férfi kézilabda válogatott mellett is dolgozó sportpszichiáter.

A sportszakember nagyon korrektnek nevezte, hogy a Ferencváros vezetősége nem egyik pillanatról a másikra vár eredményt tőle, s elfogadják, egy hosszú, kemény munka vár rá a zöld-fehér labdarúgók mentális felkészítésében, ahol csak a háttérből dolgozik, s nem szól bele az edző munkájába.

Kárpáti Róbert úgy látja, egyelőre a Ferencváros játékosai sincsenek még tisztában azzal, hogy mi is tulajdonképpen a mentális felkészítés. Pozitív semleges hozzáállást tapasztal a részükről, a csapat meghatározó játékosaiban ugyanakkor szerinte megvan a késztetés és a munkavágy ebben az irányban, s ők is úgy gondolják, hogy ez egy olyan lehetőség, amellyel jó lenne élni.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×