Nem változnak az olimpiai vitorlás hajóosztályok

InfoRádió / MTI
2016. november 11. 12:12
Nem javasolja a jelenlegi olimpiai versenyszámok változtatását a Nemzetközi Vitorlás Szövetség (World Sailing) a tokiói olimpiára.

Ezt a testület elnöke, az olasz Carlo Croce jelentette be a szervezet Barcelonában zajló éves közgyűlésén.

"Ez jó hír nekünk magyaroknak, hiszen a jelenlegi tíz versenyszámból háromban is komoly esélyekkel rendelkező versenyzőink vannak, akik már Rióban is megmutatták, hogy mire képesek, két futamot is nyertek" - idézte a közgyűlésen résztvevő Holczhauser Andrást, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárát az MVSZ közleménye.

Hivatalosan a World Sailing a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak terjeszti majd elő javaslatát jövő februárban. Amint azt Croce elmondta, sem a versenyszámok, sem a használt felszerelés (hajó- illetve szörftípusok) nem változnának, az viszont elképzelhető, hogy a lebonyolítás módjában vagy a flották méretében lennének újítások. Tovább vizsgálják annak lehetőségét is, hogy Tokióban egy tizenegyedik versenyszámban is osszanak érmeket, ez azonban csak bemutatóként szerepelne a műsoron, mondta az elnök.

A magyar vitorlázást Rióban öt versenyző képviselte, akik közül a Finndingiben vitorlázó Berecz Zsombor és a Laser Radialban szereplő Érdi Mária futamot is nyert az ötkarikás megmérettetésen.