Meg kell fertőzni a gyerekeket a mozgással

Infostart
2016. november 10. 17:11
A mindennapos testnevelésnek jelentős hatása van a népegészségügyi mutatókra - mondta az InfoRádiónak a Magyar Diáksport Szövetség elnöke. Balogh Gábort a HIPE 2016 Nemzetközi Testnevelési Konferencia szünetében közölte: minél többféle mozgásformát be kívánnak mutatni a gyerekeknek.

A Magyar Diáksport Szövetség célja, hogy megszerettesse és népszerűsítse a mozgást. A gyerekek már leginkább virtuális világban élik mindennapjaikat, ezért a legjobban az iskolai környezetben lehet bemutatni nekik, hogy miért fontos sportolni, az milyen hatással van a testi állapotukra és az egészségükre, és miért élményeket tud biztosítani – mondta a szervezet elnöke.

Balogh Gábor közölte: az elmúlt négy és fél évben komoly eredményeket értek el. Meghívták Magyarországra, a HIPE 2016 Nemzetközi Testnevelési Konferenciára azokat a nemzetközi szervezeteket, amelyek az iskolai testnevelés és az egészségvédő testmozgás területén működnek, hogy a programokat bemutassák és információkat cseréljenek – fejtette ki.

A kétszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázó kiemelte: a mindennapos testnevelésnek hatása van a népegészségügyi mutatókra. Sok kutatás támasztja alá, hogyha fiatalkorban megszerettetnek valamit a gyerekekkel, akkor azok komolyabban beépülnek az életvitelükbe, és könnyebben alkalmazzák őket – tette hozzá.

A cél az, hogy megfertőzzék a mozgással a fiatalokat már a legkisebb korban. Bennük megvan az igény a mozgásra, de hogy megfelelő tartalmat nyújtsanak, ezért kell sokféle mozgásformát bemutatni nekik – mondta el a szövetség elnöke.

Balogh Gábor szerint a stratégiájuk az, hogy minél szélesebb körben mutassanak be mozgásformákat a gyerekeknek, mert akkor nagyobb arányban találják meg azt, amelyikben otthon érzik magukat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Balogh Gábor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást