Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A túrázókat nyáron már új szolgáltatások várják

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Program indul a hazai vízi szabadidősport fejlesztésére. Első körben mintegy 150 ponton valósulnak meg azok az újítások, amelyeknek köszönhetően a kikapcsolódók szolgáltatásokat és kényelmet kapnak.

Átfogó programot indít a családok és az iskolai tanulók magyarországi vízi szabadidősportjához kapcsolódva a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos, valamint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

A szervezet főtitkára közölte: a fejlesztés előkészítése már egy éve tart, és rajtra kész.

„Elindulhatnak a szükséges beszerzések, kiírhatók a közbeszerzési eljárások és elkezdődhetnek a fejlesztések a konkrét helyszíneken, első körben a Felső-Tiszán, Tiszabecstől Tokajon át Tiszaújvárosig. A második kör lesz az Alsó-Tisza és a Körösök része, ahol szintén közel 15 megálló ponton lesz fejlesztés” - mondta Schmidt Gábor az InfoRádióban.

A főtitkár szerint tavasszal már látható jelei lesznek a fejlesztésnek, és a nyáron túrázok sok helyen már a kibővített szolgáltatásokkal - komfortosabb táborhelyekkel, túratervező modullal, telefonos applikáción való helyfoglalással, kerékpár-foglalással – találkozhatnak.

Az első körben közel 150 megállóhely fejlesztése valósul meg, és kerül egységes rendszerbe.

„A cél nyilvánvaló: minden olyan kézi hajtású járművekkel hajózható folyószakaszon, tavon építsük ki a feltételeit annak, hogy a vízi túrázók és a helyiek elérjék ezeket a helyeket. Jó nemzetközi példák vannak, és Magyarország nem rosszabb természetes vizek terén, mint Franciaország vagy Németország. Előbb-utóbb ez a külföldi turisták számára vonzó dolog lehet” - fejtette ki.

Schmidt Gábor szerint nem az az elsődleges cél, hogy a program az élsportra legyen hatással, hanem az, hogy minél több ember sportoljon a szabadidejében sportoljon.

A témával részletesebben is foglalkozik az InfoRádió Víztükör című magazinműsora szombaton délután fél 6 és 6 óra között.