Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kemény Dénes: sok jó magyar edző van

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem lepte meg a Magyar Vízilabda Szövetség elnökét a férfiválogatott szövetségi kapitányának, Benedek Tibornak a távozása. Kemény Dénes ugyanakkor egykori játékosa döntéséig vele képzelte volna el a folytatást.

Benedek Tibor már a hét elején közölte a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével, hogy nem kívánja meghosszabbítani az év végén lejáró szerződését, vagyis távozik a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

"Azt mondta, hogy ezt tartja a leghelyesebb lépésnek, mert valami másra vágyik" - közölte az InfoRádióval Kemény Dénes.

A szövetség új elnökségét a szombati közgyűlés választja meg. Ennek a testületnek a feladata lesz, hogy új kapitányt válasszon a nemzeti csapat élére. Ennek két módja van: vagy felkérnek valakit, vagy pályázatot írnak ki.

"Az utódláson eddig nem gondolkoztam komolyan, mert Tibor munkáját sokra tartottam. Azt gondoltam, hogy ha az új elnökség dönteni akar, ő lesz az egyik jelölt, de ez most okafogyottá vált. Sok jó edző van Magyarországon, erős az edzői kar. Képeztünk is trénereket az utóbbi években, és vannak, akik maguk is sokat tanultak" - fejtette ki a szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok Kemény Dénes.

A szövetség elnöke arról is beszélt, hogy nagyszerű a magyar játékosállomány, a legjobb háromban van a világon, az objektív szempontok, vagyis az eredmények viszont ezt tavaly és idén is cáfolták.

Benedek Tiborral 2013-ban vb-t nyert a válogatott, egy évvel később a budapesti Eb-n pedig ezüstérmes lett. A tavalyi vb-n azonban hatodik helyen végzett, és az idei olimpián sem jutott a legjobb négy közé, az ötödik helyen zárt Rióban.