eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kikapott Sopronban a Ferencváros

A mérkőzést nyolc emberrel befejező, címvédő Ferencváros 2-0-ra kikapott szombaton Sopronban, a Haladás vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában.

OTP Bank Liga, 12. forduló:

Swietelsky Haladás-Ferencváros 2-0 (0-0)

-------------------------------------

Sopron, 4200 néző, v: Solymosi

gólszerzők: Gaál (64.), Iszlai (84.)

sárga lap: Gaál (37.), Halmosi (56.), Hegedűs (69.), illetve Leandro (16.), Djuricin (37.), Nalepa (49., 72.), Dilaver (55., 78.), Pintér (78.)

kiállítva: Nalepa (72.), Dilaver (78.)

Haladás:

--------

Rózsa - Schimmer, S. Wils, Hegedűs, Bosnjak - Iszlai, Rácz (Szőke, 91.) - Gaál (Dombi, 87.), Németh M., Halmosi - Williams (Tóth M., 35.)

Ferencváros:

-----------

Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez (Hüsing, 84.) - Gyömbér (Radó, a szünetben), Pintér - Lovrencsics, Rju (Varga R., 74.), Djuricin - Böde

A rendkívül aktívan kezdő hazaiak védekezésre kényszerítették a Ferencvárost, az első húsz percben csak Dibusz bravúrja, vagy - háromszor is - a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól. Ha támadott az FTC, ezt körülményesen és ötlettelenül tette, nem is tudott helyzetet kidolgozni. A 35. percben Williamset kénytelen volt lecserélni Mészöly Géza, aztán pár másodperccel később, teljesen váratlanul 11-eshez jutottak a fővárosiak, miután Hegedűs buktatta Djuricint a 16-oson belül. A sértett által elvégzett büntetőt lábbal hárította a sérült Király Gábor helyett védő Rózsa Dániel.

A második félidő két ferencvárosi kapufával és Rózsa-bravúrokkal kezdődött, de - ismét kissé váratlanul - a Haladás szerzett gólt, miután egy szögletet követően Gaál a kapuba juttatta a labdát. Thomas Dollt, a vendégek reklamáló vezetőedzőjét a lelátóra küldte Solymosi játékvezető, nyolc, illetve 14 perccel később pedig a második sárga lapját begyűjtő Nalepa és Dilaver is mehetett zuhanyozni. A Haladás kihasználta kettős emberelőnyét, megduplázta góljai számát, s ezzel - megérdemelten - begyűjtötte a három pontot. A végén Varga Rolandot hordágyon kellett levinni, így a címvédő nyolc emberrel fejezte be az összecsapást.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×