eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Geráék könyörtelenek voltak

Áldozatokkal is járt a magyar labdarúgó-válogatott lettek elleni kétgólos győzelme, hiszen Gera Zoltánt le kellett cserélni. A szövetségi kapitány és a játékosok is elégedettek voltak a sikerrel. A nemzeti együttes november 13-án Andorra ellen folytatja a világbajnoki selejtező-sorozatot.

A rigai találkozón Gera Zoltán egy ütközés közben komoly rúgást kapott a lábára, ezért nem folytathatta a játékot. A meccs után a nemzeti együttes irányítója elmondta, hogy aláfordult a bokája.

“Azonnal tudtam, hogy baj van. Szenvedtem vele pár percig, egyre jobban fájt, de a második gól után már biztos voltam benne, hogy megnyerjük a meccset, ezért cserét kértem” – elevenítette fel.

A Ferencváros játékosa bízik benne, hogy minél hamarabb felépül a sérüléséből.

Bernd Storck szövetségi kapitány az M4 Sportnak a rigai találkozó után arról beszélt, hogy a magyar válogatott nehéz mérkőzésen győzött Lettországban. A szakvezető szerint a legfontosabb a győzelem volt, ezért elégedett. Elismerte, hogy több helyzetben szerencséje is volt a magyar csapatnak.

A sikerhez az is kellett, hogy domináljuk a játékot, minél többet támadjunk – vélekedett Bernd Storck, aki hangsúlyozta, a kapus Gulácsi Péter jó teljesítménye is fontos volt a győzelemhez.

Hozzátette: a fiatal játékosok is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

Az első gól szerzője, Gyurcsó Ádám arról beszélt, hogy a várakozásoknak megfelelően nem volt könnyű a lettekkel játszani, de a szurkolók sokat segítettek. A szélső kiemelte, a legfontosabb az volt, hogy kétszer is eredményesek voltak, de ehhez a biztos védekezésre is szükség volt.

Marians Pahars, a lettek szövetségi kapitánya a találkozó után azt emelte ki, hogy bár jól játszott csapata, a vereség miatt nem lehet elégedett. A tréner szerint a magyarok könyörtelenül kihasználták a helyzeteiket, a lett játékosok viszont kihagyták a lehetőségeinket.

A B csoport élén a százszázalékos Svájc áll 9 ponttal, a második Portugália 6 ponttal, a magyar válogatott 4 ponttal a harmadik a szintén 4 pontos Feröer-szigetek előtt. A magyar együttes legközelebb november 13-án Andorrát fogadja a vb-selejtezősorozat negyedik fordulójában.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×