eur:
393.29
usd:
367.55
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Balszerencsés vereség Svájctól az első hazai vb-selejtezőn

A svájci válogatott háromszor került előnybe a magyar csapat ellen a Groupama Arénában, s végül 3-2-re győzött. Bernd Storck együttesének a védekezési hibák pontba, vagy pontokba kerültek.

Mindkét csapat élénk játékkal kezdett, sem a svájciak nem álltak be védekezni, sem a magyar csapat nem óvatoskodott. Az első negyedórában helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki.

KITEKINTŐ: Portugália–Andorra 2-0, Lettország–Feröer-szigetek 0-1, a mi csoportunkban. Másutt: Franciaország–Bulgária 0-1, Hollandia–Fehéroroszország 1-0, Görögország–Ciprus 1-0. Mindegyik mérkőzés 20.45-kor kezdődött. 

Storck tapsolt, a félidő felén kicsivel túl. Körülbelül úgy játszik a magyar csapat, mint az Eb-n, az osztrákok ellen a találkozó első 20-22 percében.

A 27. percben Schär fejesét Gulácsi bravúrral védte, az ismétlést Dzemaili pilinckázta kapura, a gólvonalon álló Stieber fejjel mentett. 

KITEKINTÉS: A franciák fordítottak, 2-1-re vezetnek otthon a bolgárok ellen, a belgák 2-0-ra állnak otthon a bosnyákok ellen. Már 2-0 a hollandoknak is. 

Mezőnyjátékkal telik a mi meccsünk, de az az ember érzése, hogy egy jó kényszerítő, s helyzetbe lehetne kerülni. 

KITEKINTÉS: Franciaország–Bulgária 3-1, Portugália–Andorra 3-0

Vége az első félidőnek. 

KITEKINTÉS: Portugália–Andorra 4-0, Hollandia–Fehéroroszország 2-1

Élénken kezdte a magyar csapat a második félidőt, Stieber lövését Sommer védte. 

Vezetnek a svájciak. Lang Ádám hibája után Shaqiri lövését Gulácsi még bravúrral védte, de a kipattanó labdát Seferovic a hálóba lőtte, 0-1. 

Két percen belül egyenlített a magyar válogatott. Nagy Ádám passza után Kleinheisler kapura lőtt, a labda a kapufáról kifelé pattant, de szerencsére Szalai Ádám elé, aki két lépésről az üres kapuba passzolt, 1-1!

KITEKINTÉS: Hollandia–Fehéroroszország 3-1, Észtország–Gibraltár 2-0, Görögország–Ciprus 2-0, Luxemburg–Svédország 0-1.

Az utóbbi percekben ismét kicsit többet birtokolják a labdát a svájciak. Eltelt egy óra, időszerű lenne a magyar csere. 

KITEKINTÉS:  Hollandia–Fehéroroszország 4-1, Franciaország–Bulgária 4-1, Belgium–Bosznia-Hercegovina 3-0, Portugália–Andorra 5-0

Ismét vezetnek a svájciak, Rodriguez kapásból (a tv-felvétel szerint alighanem lesről) belőtte Valon Behrami ívelését. Magyarország–Svájc 1-2

Dzsudzsák Balázs szabadrúgása lepattant a sorfalról. 

A 71. percben Dzsudzsák Balázs ívelése után Stieber Zoltán akrobatikus mozdulattal középre tudta tenni a labdát, Szalai Ádám pedig úgy érkezett, ahogyan egy klasszis centernek kell, 2-2

KITEKINTÉS: Lettország–Feröer-szigetek 0-2

Eren Derdiyok állt be a svájciakhoz, nálunk Németh Krisztián készül Kleinheisler helyére. Megtörtént. 

Némethet tizenegyesgyanús helyzetben szerelték. A svájciaknál Gelson Fernandes állt be. 

A kétgólos Szalai Ádámot Nemanja Nikolics váltja. 

Stocker is beállt a svájciakhoz. 

Lichtsteiner hosszú beadása után rosszul helyezkedtek a védők, a Dárdai Pál vezette Hertha egyik legjobbja, Stocker belőtte, 2-3. 

Magyar helyzet, Fiola, majd Kádár lövése is lepattant. 

Vége, a svájciak 3-2-re nyertek.

További végeredmények.

A-csoport: Franciaország–Bulgária 4-1, Luxemburg–Svédország 0-1, Hollandia–Fehéroroszország 4-1

B-csoport: Lettország–Feröer-szigetek 0-2, Portugália–Andorra 6-0

H-csoport: Belgium–Bosznia-Hercegovina 4-0, Észtország–Gibraltár 4-0, Görögország–Ciprus 2-0

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×