eur:
393.13
usd:
367.31
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Több csapatot is kikosarazott a Honvéd új támadója

Több külföldi ajánlata is volt, az utolsó pillanatban is megkeresték, a korábbi olasz utánpótlás-válogatott Davide Lanzafame mégis a Budapest Honvéd labdarúgócsapatához tért vissza.

A 29 éves támadó - aki 2013 tavaszán szerepelt a fővárosi együttesben - a klub hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hosszú tárgyalási folyamat előzte meg Kispestre igazolását, azonban az edző, Marco Rossi, illetve a tulajdonos George F. Hemingway személye is sokat segített a döntésében.

Lanzafame hároméves szerződést kötött az egyesülettel, George F. Hemingway az ügy anyagi részleteiről az MTI érdeklődésére annyit árult el, hogy "háromszor annyit fizettek a játékosért, mint szerettek volna."

A futballista hangsúlyozta, amikor egy játékost az edző és a vezetés is ilyen határozottan szeretne megszerezni, az sok mindent felülír, ráadásul a családjával is úgy látták, hogy Budapest a legmegfelelőbb hely karrierje folytatására.

Marco Rossi, a piros-feketék vezetőedzője kijelentette, Lanzafame szerződtetésével a támadóharmadban - a kaputól 20-25 méterre - sokkal hatékonyabb lehet az együttes játéka.

George F. Hemingway hangsúlyozta, régóta kerestek már valakit a "10-es" pozícióban, Lanzafame személyében pedig egy kiváló futballistát sikerült szerződtetniük.

A torinói születésű csatár a Juventusban kezdte pályafutását, majd megfordult a Bari, a Grosseto, a Catania, a Perugia, legutóbb pedig a Novara csapatában. 2013 tavaszán fél évre kölcsönbe került a Honvédhoz, ahol gyorsan közönségkedvenc lett, mivel tíz NB I-es mérkőzésen öt gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt adott. Magyarországi pályafutása gyorsan félbeszakadt, ugyanis mint kiderült, még 2008-ban és 2009-ben érintett volt mérkőzések manipulálásában, melynek folyományaként vádalkut kötött az olasz hatóságokkal, a labdarúgó-szövetség pedig 16 hónapra eltiltotta. A játékost pályafutásának ezen szakaszáról a sajtótájékoztatón nem lehetett kérdezni.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×