Fegyelmi bizottság dönt Dombvári Bence sorsáról

Infostart
2016. július 13. 15:09
A második doppingmintája is pozitív lett a kajakozó Dombvári Bencének – hozta nyilvánosságra a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője az InfoRádiónak elmondta: hamarosan meghallgatást hívnak össze az ügyben.

A Honvéd kajakozója egyesben és párosban is megnyerte a hazai ötkarikás válogatót 1000 méteren. A második verseny után levett mintája pozitív lett. A sportoló kérésére elvégzett B-próba ismét kimutatta a stanazolol nevű anabolikus szteroidot a szervezetében.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője szerint ez olyan bizonyíték, amely súlyos következményekkel járhat.

„Elkészült a B-minta analízise, amely megegyezett az A-mintáéval, azaz kimutatta a tiltott szer a jelenlétét. Innentől doppingvétségről beszélünk, a sportoló versenyengedélyét pedig fel kell függeszteni. Úgy néz ki, hogy nem lehet az olimpiai csapat tagja. Hogy lesz-e eltiltás, s ha igen, az mennyi időre szól, azt a fegyelmi bizottság dönti el” – közölte Tiszeker Ágnes.

A szakember szerint első fokú Dopping Fegyelmi Bizottság összehívását kezdeményezik, ahol tárgyalás keretein belül hallgatják meg a kajakozót. Dombvári Bence minden jogi segítséget megkaphat, hogy elmondja: hogyan jutott a szervezetébe a tiltott szer. Az álláspontját ezt követően mérlegeli majd a bizottság.

Tiszeker Ágnes hozzátette: a Nemzetközi Doppingellenőrzési Ügynökség (WADA) is tud már az esetről.