eur:
395
usd:
365.48
bux:
65377.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

BL-selejtező - Idegenbeli döntetlennel kezdett a Ferencváros

A Ferencváros 1-1-es döntetlent ért el az albán Partizani vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában, a párharc szerdai első mérkőzésén.

A magyar bajnok és kupagyőztes a júniusi sorsolás nyomán a Skenderbeúval találkozott volna, csakhogy az albán bajnokot egy évre kizárta a nemzetközi kupasorozatokból az európai szövetség (UEFA), amelynek döntését később a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) is jóváhagyta. Az UEFA ezt követően az ezüstérmes Partizanit átsorolta az EL-ből a BL-be.

BL-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:

Partizani (albán)-Ferencváros 1-1 (0-0)

Elbasan, v.: Benoit Millot (francia)

gólszerzők: Fili (47.), illetve Böde (71.)

sárga lap: Nalepa (23.), Dilaver (54.), Ramírez (64.)

Partizani:

Hoxha - Kalari, Ibrahimi, Krasniqi, Arapi - Trashi - Ramadani, Vila (Atanda, 82.), Torassa (Ekuban, 67.), Batha - Fili (Volás, 85.)

Ferencváros:

Dibusz - Ramírez, Pintér, Leandro, Dilaver - Gera, Nalepa, Djuricin (Böde, 66.), Nagy D. (Trinks, 88.) - Radó (Sesták, 66.), Lovrencsics

Mindkét csapat a biztos védekezésre alapozta játékát, az első félidőben a Ferencváros futballozott minimális fölényben, de komoly helyzetet egyik fél sem tudott kialakítani.

A második játékrészből mindössze másfél perc telt el, amikor az eladott labdára Fili csapott le, és 18 méterről hatalmas gólt lőtt.

A vezetés megszerzése után kontrákra rendezkedett be a hazai csapat, egy ilyen gyors ellentámadás végén Fili kis híján megduplázta az előnyt.

Thomas Doll, a zöld-fehérek vezetőedzője a 66. percben kettős cserével próbált frissíteni csapatán, ami sikerült is, hiszen öt perccel később az Európa-bajnokságon is szerepelt Böde Dániel rázta le magáról emberét, és emelt kiszorított szögből a kapuba.

Az egyenlítést követően állandósult a Ferencváros fölénye, de az eredmény már nem változott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×