eur:
393.88
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Aranyeső Pontevedrában

Hét Európa-bajnoki érmet, valamint Pálfia Pannának köszönhetően az ifjúsági C-1 aranyát is bezsebelték a magyar versenyzők a pontevedrai maraton Európa-bajnokság első napján - számol be az eredményekről a kajakkenusport.hu.

A szakportál tájékoztatása szerint a magyar versenyzők kerültek reflektorfénybe a pontevedrai maraton Európa-bajnokság első napján. Ifjúsági és U23-as versenyzőink nyolc érmet lapátoltak össze, négy Európa-bajnoki versenyszámban hetet, valamint Pálfia Pannának köszönhetően a női C-1 aranyát is, amely a kis nevezői létszám miatt nem volt hivatalos Európa-bajnoki versenyszám.

Az U23-as női K-1-es versenyben Kiszli Vanda megvédte Európa-bajnoki címét, húsz másodperccel volt gyorsabb a második helyen záró Miskó Noéminél, valamint a harmadik helyen záró dán Emilie Rosenkildénél.

“Elég kemény verseny volt, szeles és a futószakaszok... Életem leghosszabb futószakai voltak” – mondta Kiszli Vanda, akinek a felkészülési időszakban egy betegség miatt egy hetet ki kellett hagynia.

Az ifjúsági lányok K-1-es versenyében is kettős magyar siker született: Nagy Viktória Fruzsina arany-, Balogh Zsófia ezüstérmes lett. A két lány már a 19 kilométeres versenyszám elején meglépett a mezőnytől, s nem is engedték ki a kezükből a vezetést.

Az ifjúsági fiúk K-1-es versenyében rendkívül kiélezett csatában nyert Bozsonyi Bálint, aki az utolsó métereken lépett meg a portugál Luis Ferreirától, valamint a német Nico Pauflertől.

“Nem gondoltam, hogy képes leszek megnyerni ezt a versenyt. Ez hatalmas meglepetés. Az utolsó körig vártam, ami rendkívül fontos volt. És a végén megcsináltam” – nyilatkozta az újdonsült Európa-bajnok. Ebben a számban a másik magyar, Vékássy Levente a nyolcadik helyen zárt.

Az ifjúsági fiúk C-1-es versenyében is felállhatott két magyar a dobogóra. Simon Sebestyén a második, Adolf Balázs a harmadik helyet szerezte meg a portugál Sergio Maciel mögött.

Pénteken még a fiatalok játsszák a főszerepet, a felnőtt mezőnynek szombaton bonyolítják az egyes, vasárnap pedig a páros futamokat. Ezen a hétvégén szállnak a tavaly szeptemberi győri világbajnokság után először vízre nemzetközi versenyen a felnőtt válogatott legjobbjai.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×