eur:
394.29
usd:
371.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kemény Dénes: Nem szabad lebecsülni a lengyeleket

Ma a Portugália-Lengyelország negyeddöntővel folytatódik a labdarúgó Európa-bajnokság. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádiónak azt mondta, bár a portugálok nagyon jók, a lengyeleket sem szabad lebecsülni.

A Portugália-Lengyelország negyeddöntővel folytatódik az EB. Milyen meccsre számít?

A portugálok megvillantottak néhány momentumot a tudásukból, és szerintem focitudásban jobbak, de a lengyeleket nem lehet lebecsülni, hiszen bent vannak a legjobb nyolcban és simán lehet hosszabbítás.

Hogyan lehet ilyenkor kezelni a játékosok helyzetét? Elvileg nyugodtak lehetnek, nagyot nem bukhatnak, bent vannak a legjobb nyolc között.Vagy inkább most már győzni akarnak?

Kár kimenni a pályára, ha nekik elég, hogy a nyolc között bent vannak. Úgy kell kimenni a pályára, hogy már nagyon jó az eredmény, de van 90 perc előttünk, hogy még jobb legyen.

Mennyire fáradtak ilyenkor?

Ki kell tisztítaniuk magukból azt az örömet, amit a nyolcaddöntő adott. Akár a portugáloknál a horvátok elleni utolsó percekben elért gólról, akár lengyel 11-esekről van szó. Nagyon fontos, hogy sikerüljön a mérkőzésre úgy tekinteni, mintha ez nem történt volna meg, mert az öröm rossz tanácsadó és csak miután vége a meccsnek, akkor kapcsolnak a játékosok, hogy ma nyerhettek volna.

A tornának ebben a szakaszában mást kell mondani a pályára kifutó játékosoknak?

Ilyenkor nyilván a célkitűzés a fontos. Az a helyes célkitűzés, hogy a mai győzelem a további céljainkhoz kell! Alázattal, visszafogottan kell kimenni a pályára, tisztelni, becsülni kell az ellenfelet. Ha ez megvan, akkor mindent megtett azért, hogy megverhesse. Ha annak örül, hogy egyáltalán itt tart, akkor itt is marad.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×