eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Jól halad a kajak-kenu válogatott a felkészülésben

Öt arannyal, öt ezüsttel és négy bronzzal az éremtáblázat élén végzett a magyar kajak-kenu válogatott a moszkvai Európa-bajnokságon, a sportág riói olimpia előtti utolsó rangos nemzetközi megmérettetésén - mondta az InfoRádiónak Csabai Edvin, a magyar szövetség szakmai igazgatója.

Természetesen nagyon örülünk, hogy sikerült az éremtáblázat élén végezni, ehhez kellett az az utolsó aranyérem – Kiss Tamás aranyérme. Sokáig az oroszok vezettek, de ettől függetlenül azt gondolom, hogy nem ez a legnagyobb sikere ennek a versenynek vagy a legfontosabb eredménye. Az olimpiai számok tükrében látszik az, hogy mennyire vagyunk erősek, hol lehet még javítani, melyek azok a számok, ahol változtatásokra van szükség, és jó úton haladunk az olimpia felé.

A legjobb úton úgy tűnik, hogy Kozák Danuta van, aki mind a három olimpiai számban, 500 egyesben, párosban és négyesben is győzni tudott ezen a hétvégén.

Így van, Dana nagyon nagyot versenyzett. Azt tudni kell, hogy mindezt úgy tette meg, hogy valóban nem élezett erre a versenyre, nincs csúcsformában. Ők a válogatók után elkezdték a felkészülést az olimpiára, munkából érkezett ide, ráadásul nem minden futamában volt mellette a szerencse, ennek ellenére meg tudta nyerni azt a három számot amiben elindult.

500 egyesben nagyjából két hajónyi vagy még talán annál is egy kicsit nagyobb hátrányba került, miután a rajt nem éppen ideális körülmények között történt, ennek ellenére háromnegyed hajóval győzni tudott.

Igen, ez fura számomra, hogy egy Európa-bajnokságon ilyen megtörténhet. Tekintve, hogy a versenyt megnyertük, nem tartoztunk azon nemzetek körébe, akik óvást nyújtottak be a rajtnál elkövetett baki miatt. De amit Dana azon a pályán csinált, az önmagáért beszél. Gyakorlatilag másfél-két hajó hátrányból megint utolérte a mezőnyt és parádésan tudott nyerni.

Ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy ez egy világbajnokságon vagy egy olimpián nem férne bele, tehát ekkora előnyt nem szabad adni nyilvánvalóan a társaknak még hogyha önhibáján vagy részben önhibáján kívül is történt mindez.

Ezt csak megerősíteni tudom. Azt gondolom ilyen az ember életében egyszer fordul elő, nem is fordulhat elő. Nyilvánvalóan ő is levonta a megfelelő következtetéseket ebből, hiszen a hibás rajt miatt – természetesen nem ő volt a hibás- ez egy akkora hiba volt a rajtoltató bíró részéről, amit eddig még soha nem tapasztaltunk – ő a második, harmadik, negyedik húzás után megállt. Valószínűleg ezután bármi is fog történni egy rajtban, nem fog megállni többet. De természetesen egy olimpiai döntő egészen más. Ettől függetlenül nyilván nagyon megerősítette lelkileg, hogy ezt a versenyt így is meg tudta nyerni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×