eur:
394.31
usd:
370.33
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Minden 200-as magyar egység egyenes ágon a döntőben

Minden magyar egység egyből a döntőbe jutott 200 méteren a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokságon. Kis szépséghiba ugyanakkor, hogy a kenus Lakatos Zsanettet utóbb kizárták, mert a megengedettnél könnyebb volt a hajója.

A legrövidebb táv szombati előfutamainak nyitányán magyar részről a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa állt rajthoz: a szám londoni bronzérmese magabiztos győzelemmel egyből bejutott a vasárnapi döntőbe. A férfiak hasonló számában a 20 éves Birkás Balázs ugyancsak futamgyőztesként kvalifikálta magát a fináléba.

C-1 200 méteren Hajdu Jonatán rendkívül szoros küzdelmet hozó futamban szerepelt, a győzelemért is versenyben volt, végül második lett, de ezzel is a fináléba került. Lakatos Zsanett második lett előfutamában, ez is döntőt ért volna, de ő nem folytathatja a versenyzést.

A női kajakpárosok küzdelmeit szintén Douchev-Janics és győri klubtársa, Homonnai Luca nyitotta, a tavaly világbajnoki ezüstérmes magyar egység szoros küzdelem után 72 ezreddel maradt el a győztes fehéroroszoktól, de így is készülhet a döntőre.

A kenu ketteseknél Lantos Ádám és Nagy Péter duója a remek rajt után a táv háromnegyedéig vezetett, végül aztán 176 ezreddel a győztes orosz egység mögött ért célba, ami ugyancsak azt jelentette, hogy a középfutamban már nem kell vízre szállnia, majd csak a döntőben.

Az utolsó 200-as előfutamban, a férfi kajakpárosoknál a hazai olimpiai válogató győztese, Horváth Bence és Szomolányi Máté állt a rajtgépbe. A nap talán legszorosabb befutóján másodikként érkeztek a célba, ezzel hibátlanná tették a szombat délutáni magyar előfutamos szereplést.

A további program:

vasárnap:

---------

500 m-es és férfi K-4 1000 m-es döntők 10.05

200 m-es döntők 12.40

5000 m-es döntők 15.22

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×