eur:
394.18
usd:
371.03
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Magyar éremeső Moszkvában

Két arany-, három ezüst- és három bronzérmet nyertek a magyar kajak-kenu válogatott tagjai a moszkvai Európa-bajnokság szombati döntőiben.

Aranyérmet szerzett a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina kajak négyes 500 méteren. A fehéroroszok jobban rajtoltak, de a magyar csapat a visszafogott kezdés után fokozatosan dolgozta le hátrányát, az utolsó 200 méteren pedig már csak őrizni kellett az előnyt.

„A magyar lányoknak kötelező a nyerés, de így, hogy egyszer ültünk össze az Eb előtt, fontos, hogy nem esett szét a mozgásunk. Jó ez az eredmény” - mondta a Duna TV-nek Csipes Tamara.

A helyét a csapatban múlt csütörtökön egy tesztnap után biztosító Fazekas-Zur Krisztina arról beszélt, hogy hosszú ideje nagyon készült a négyesre, a csapattársak pedig könnyen befogadták.

A férfiaknál szintén 500 négyesben a Nádas Bence, Tótka Sándor, Molnár Péter, Somorácz Tamás egység aratott magabiztos sikert.

1000 párosban a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence kettős ezüstérmet nyert. A táv második felében a német duó meggyőzőbb volt, végül bő egy másodperccel szerzett aranyérmet.

Szintén 1000 méteren Takács Tamara egyesben és Medveczky Erikával párosban is ezüstérmes lett. A fiatal versenyző kiválóan hajrázott, egyesben végül 8 századmásodperccel maradt el a szerb Kristina Bedec mögött, párosban pedig ugyancsak az utolsó 250 méter volt a legmeggyőzőbb, és a szintén szerb Milica Starovic, Benedek Dalma kettős mögött két másodperccel ért célba.

"Nem teljes az öröm, reméltem, hogy tudok nyerni" - jegyezte meg a Duna TV-nek adott interjúban Takács Tamara, aki az egyesben adott nyilatkozat után rohant az eredményhirdetéshez és a páros finéjához.

A férfiaknál a 18 éves Kopasz Bálint bronzérmes lett. Győzött a portugál Fernando Pimenta.

Kenu kettesben 500 méteren a Balla Virág, Takács Kincső duó és 1000 méteren a Vasbányai Henrik, Mike Róbert páros lett a harmadik, míg egyesben 1000 méteren Vajda Attila a negyedik helyen végzett. A győzelmet a német Sebastian Brendel szerezte meg.

"Két hete volt a válogatóverseny, nehéz belőni ilyenkor, hogyan tudunk érkezni az Eb-re. A középfutam jól sikerült, úgy voltam vele, hogy akik hibáztak, azokat el fogom verni. Szerencsére többen is hibáztak... Az első három helyezett persze elment. Jó pálya volt, élveztem a versenyt, örülök neki, hogy sikerült megcsinálni, amit szerettem volna" - mondta Vajda Attila.

A Korisánszky Dávid, Sarudi Pál, Kiss Tamás, Varga Dávid kenu négyes ötödikként zárt. A hajrá nem sikerült.

A döntők többségét vasárnap rendezik.

Korábban a parakenu Eb-n Suba Róbert megszerezte második aranyérmét. A 36 éves magyar versenyző pénteken a VL1 200 méteres versenyszámban lett első, szombaton pedig a KL1 200 méter fináléjában végzett az élen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×