eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kajak-kenu Eb - Újabb magyar döntősök

Újabb négy magyar egység jutott döntőbe a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokság nyitónapján.

A középfutamok során először Vajda Attila szállt vízre C-1 1000 méteren: Peking olimpiai bajnok kenusa - akinek egy korábbi bejelentése szerint ez az utolsó versenye egyesben - könnyedén utasította maga mögé a mezőnyt.

"Hoztam azt a kötelező minimumot, amit magamtól elvártam. Két héttel ezelőtt volt egy válogató és szétlövés, nehéz azt a formát átmenteni. Az előfutamban nem igazán találtam magamat, most sokkal jobban tudtam evezni. Nyilván ez a mai teljesítmény tükrözi, hogy jelen pillanatban kicsit messzebb vagyok az élmezőnytől" - mondta a parton Vajda, aki hozzátette, bízik benne, hogy a szombati fináléban a középmezőnyben tud végezni, egy hatodik hellyel már elégedett lenne.

Vajda gyakorlatilag még nyilatkozott, amikor Kopasz Bálint már a célba ért. A mindössze 19 éves ifjúsági világbajnok kajakos a harmadik helyen biztosította döntős szereplését 1000 méteren.

"Elégedett vagyok, mind az előfutam, mind a középfutam jól sikerült. Nagyon erős a mezőny, olimpiai bajnokokkal, de szeretnék az első hatba kerülni" - nyilatkozta a fiatal versenyző, aki döntőbeli taktikájáról elmondta, az első háromszáz méteren erős, kilencven százalékos tempót szeretne menni, majd "utazó" szakasz következne, a hajrában pedig újra erősítene.

Férfi C-2 1000 méteren Vasbányai Henrik és Mike Róbert, a szám 2013-as világbajnokai - akik délelőtt csak a negyedik helyen zártak futamukban - délután már nem bízták a véletlenre a dolgot, első helyen léptek tovább.

"Őszintén, jobban örültem volna, ha ezt meg tudjuk csinálni délelőtt, mert ez most nagyon jó volt. Picit, mondjuk, berajtoltunk a rajtgépbe, ami visszalökött, de azután nagyon jó iramot tudtunk menni. Úgy kellett ez a futam, mint egy falat kenyér a döntő előtt. Nem tudom, minek volt köszönhető, hogy délelőtt nem ment, a mi erősségünk az utolsó kétszáz, ennek ellenére semmit sem tudtunk akkor hozni a többieken a finisünkkel" - nyilatkozta az MTI-nek Vasbányai.

Őket a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence K-2 1000 méteres egység követte. A magyar kajakos duó rendkívül szoros csatában nyert, ezzel bekerült a döntőbe.

A délutáni középfutamos programban még Nádas Bence K-1 500 méteren, illetve a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Kugler Attila összeállítású K-4 1000 méteres egység lesz érdekelt.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Forgalmi dugóba került az építőipar

Forgalmi dugóba került az építőipar

A 2022-es háborús és inflációs válság után nem egészen 2 évvel tulajdonképpen adottak a feltételek ahhoz, hogy a magyar építőipar és azon belül a lakásépítések lendületet kapjanak. Mégsem ez történik, az ágazati szereplők és szakértők szerint 2024-ban és még 2025-ben is kevesebb lakás készül el Magyarországon, mint 2023-ban, pedig az sem volt már egy jó év. Kicsit több mint egy évnyi válságtünet tehát bő 3 éves szakadékot hagy maga után. A gyors lassulás, lassú gyorsulás problémája ismert jelenség az autópálya-üzemeltetésben, a következménye bosszantó torlódás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×