Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Eddig 153 magyar sportoló indul Rióban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az ökölvívó Bacskai Balázs csütörtökön kvótát szerzett a 69 kilogrammosok mezőnyében, a műugró Kormos Villő pedig a szabad kvóták egyikét kapta meg, így a jelenlegi állás szerint 153 magyar sportoló indulhat a riói olimpián.

Kvótát ennél nyolccal többen, 161-an gyűjtöttek, de több sportágban és versenyszámban a maximálisan indíthatónál többen is szerezhetnek kvalifikációt a játékokra.

A 28 éves Bacskai az amatőr bokszolók utolsó, bakui kvalifikációs versenyén szerezte meg a riói helyet, miután a csütörtök esti negyeddöntős sikerével bejutott az elődöntőbe, így a kategóriájában elérhető öt kvóta egyikét ő kapja.

Jelen állás szerint két magyar öklöző lesz ott Rióban, miután a 2010-ben Európa-bajnok Bacskait megelőzően, még az áprilisban rendezett európai kvalifikációs versenyen a 75 kilogrammos Harcsa Zoltán vívta ki az olimpiai szereplés jogát.

Kormos toronyugrásban a februári, riói világkupán nem került a 18 közé - a 21. helyen végzett -, ám első számú tartaléknak számított, s a szinkronban és egyéniben is kvalifikáló országok által június közepéig visszaadott kvóták egyikét most megkapta. Ezzel ő lesz az egyedüli magyar műugró Brazíliában.

Pénteken Varga Ádám és Kiss Balázs válogatós párharcán eldőlt, hogy a kötöttfogású birkózók 98 kilogrammos súlycsoportjában Kiss képviseli a magyar színeket Rióban, ahol összesen nyolc magyar birkózó lép majd szőnyegre.