eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Tóth László: Az Eb-t felkészülési állomásnak tekintjük

Tóth László: Az Eb-t felkészülési állomásnak tekintjük

Szabó Gabriella ebben az évben is két számban szerepelhet a nyár kiemelt kajak-kenu versenyein, a moszkvai Európa-bajnokságon és az augusztusi riói olimpián. Edzője, Tóth László hangsúlyozta: az erős hazai válogató kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk az olimpián.

„Jónak értékelem, hogy két számban is ott lehetünk az Európa-bajnokságon és az olimpián is. Így is indultunk neki, hogy megpróbáljuk ezt a két számot célul kitűzni, tehát nagyon örülünk, hogy sikerült a válogatók alapján kivívni ezt a lehetőséget” - mondta Tóth László a Honvéd kajakedzője, az olimpiai bajnok Szabó Gabriella trénere.

Mint mondta, ebben az évben Kozák Danuta és Szabó Gabriella is nagyon motivált volt, és mindketten megtettek mindent, hogy sikeresek legyenek.

„Ez a páros jobb a tavalyinál is, de kell is ez az erő, mert az ellenfelek is erősebbek lesznek ebben az évben” - fűzte hozzá a kajakedző.

Tóth László szerint nem volt könnyű dolga a párosnak az első és második válogató után sem.

„Mindkét páros ellen nehéz nyerni, de annyira együtt volt a párosunk, hogy nem jelentett gondot. A második válogatón gyakorlatilag rajt-cél győzelem volt. Ez az erős hazai válogató kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk az olimpián” - jegyezte meg a tréner.

Tóth László a moszkvai Európa-bajnokság éremesélyeiről azt mondta: a lányok álma bizonyára az aranyérem volna.

„De ha a második vagy harmadik helyen végzünk, akkor sem fogunk elkeseredni. Az olimpiáig még van idő, fel tudunk készülni rendesen. Most örülünk, hogy sikerült a válogató és az Eb-t felkészülési állomásnak tekintjük” - fogalmazott a kajakedző.

„Az ezt követő hetekben lesz egy újraalapozás, hogy minél jobb állapotban kerüljenek az olimpiára. Ahogy pedig közeledik az olimpia, gyorsítani fogunk, pályákat megyünk, időre evezéseket csinálunk a kiélezéshez” - mondta Tóth László a Honvéd kajakedzője, az olimpiai bajnok Szabó Gabriella trénere az InfoRádiónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×