Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szilágyi Áron: motivál, hogy közeleg Rió

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áronnak az eddigi negatív hírek ellenére jók a tapasztalatai Rió városáról. A Vasas versenyzője az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte, hogy magabiztosan várja a nyári játékokat.

Az olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron egyelőre nem érez magán nyomást a címvédés és a vele összefüggő elvárások miatt. A Vasas versenyzője az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte, hogy a nap minden órájában a riói játékokra készül.

 „Sokat gondolok Rióra, elő-előjön lefekvéskor, vagy amikor felkelek és napközben is az edzéseken. Tehát egyre többet jut eszembe, de még nem érzem sem a külső, sem a belső nyomást. Inkább motivál az, hogy most már látom az alagút végén a fényt, most már elérhető távolságon belülre került az olimpia. Így most már az edzéseken, az edzőtáborokban plusz motivációt jelent, hogy ez már tényleg a közvetlen felkészülés részét képezi. Most már nem csak azért szenvedek, mert majd egyszer a távoli jövőben lesz egyszer egy fontos verseny, hanem most már látom azt, hogy nap mint nap mit miért csinálok” - mondta el az olimpiai bajnok.

 Szilágyi Áron hangsúlyozta, hogy az eddigi negatív hírek ellenére jók a tapasztalatai Rio városáról az áprilisi tesztverseny alapján.

 „Nekem nagyon kellemesek voltak a tapasztalataim. Mi is nagyon sok rosszat hallottunk a városról a kiutazás előtt, a zika-vírustól elkezdve a folyamatos sztrájkokon át addig, hogy járhatatlan, élhetetlen a város. De nem találkoztunk olyasmivel, ami pánikra adna okot, vagy akár csak elgondolkoztatna minket, hogy nem lenne érdemes oda utazni” - mondta Szilágyi Áron.

 Az olimpiai bajnok kardvívó arról is beszélt, hogy a szervezők készen állnak a nyári játékok megrendezésére.

„Úgy gondolom, hogy a brazilok fantasztikus olimpiát fognak rendezni. A létesítmények már áprilisban teljesen készen álltak, az olimpiai falu is teljesen készen volt már” - jelezte.

 Szilágyi Áron hozzátette: a riói versenyen a válogatott csapattársakkal és a szakmai stáb tagjaival készül majd.