Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Imolába költözhet az Olasz Nagydíj

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Monza helyett Imolában rendezhetik jövőre a Forma-1-es Olasz Nagydíjat.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone szombaton azt mondta: az olasz szövetség (ACI) kezében van a döntés, amelyet ő mindenképpen elfogad majd.

"Ha ők nem boldogok Monzában, és Imolába akarnak költözni, én örömmel támogatom Imolát" - nyilatkozta Ecclestone az Európa Nagydíj új helyszínén, az azeri fővárosban, Bakuban.

A San Marinóban található Imolában 27 alkalommal rendeztek Forma-1-es futamot - legutóbb 2006-ban -, 1994-ben ezen a pályán hunyt el a háromszoros világbajnok brazil Ayrton Senna. A világsorozat történetében Monzában rendezték a legtöbb versenyt, ez a színhely - az 1980-as újjáépítés kivételével - 1950 óta minden évadban otthont adott egy-egy futamnak.

Ecclestone elismerését fejezte ki azért, hogy az Enzo Ferrari nevét viselő komplexumot a közelmúltban modernizálták. A versenypálya vezetője, Uberto Selvatico Estense a La Repubblica című olasz lapnak azt mondta, hogy Ecclestone négy éven át tárgyalt a monzaiakkal, végül elveszítette a türelmét.

"Felhívott minket, és azonos kereskedelmi feltételeket kínált. Ezeket mi elfogadtuk, és aláírtuk a 2017-re vonatkozó szerződést" - fogalmazott.

A megállapodás ellenére csak akkor rendezik valóban Imolában a futamot, ha az ACI továbbra sem tud megállapodni Monzával.

Ecclestone szombaton arról is beszélt, hogy az országot sújtó válság miatt erősen kétséges a Brazil Nagydíj jövője. Hozzátette: a dél-amerikai futamot Argentínában rendezhetik meg.