eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Imolába költözhet az Olasz Nagydíj

Monza helyett Imolában rendezhetik jövőre a Forma-1-es Olasz Nagydíjat.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone szombaton azt mondta: az olasz szövetség (ACI) kezében van a döntés, amelyet ő mindenképpen elfogad majd.

"Ha ők nem boldogok Monzában, és Imolába akarnak költözni, én örömmel támogatom Imolát" - nyilatkozta Ecclestone az Európa Nagydíj új helyszínén, az azeri fővárosban, Bakuban.

A San Marinóban található Imolában 27 alkalommal rendeztek Forma-1-es futamot - legutóbb 2006-ban -, 1994-ben ezen a pályán hunyt el a háromszoros világbajnok brazil Ayrton Senna. A világsorozat történetében Monzában rendezték a legtöbb versenyt, ez a színhely - az 1980-as újjáépítés kivételével - 1950 óta minden évadban otthont adott egy-egy futamnak.

Ecclestone elismerését fejezte ki azért, hogy az Enzo Ferrari nevét viselő komplexumot a közelmúltban modernizálták. A versenypálya vezetője, Uberto Selvatico Estense a La Repubblica című olasz lapnak azt mondta, hogy Ecclestone négy éven át tárgyalt a monzaiakkal, végül elveszítette a türelmét.

"Felhívott minket, és azonos kereskedelmi feltételeket kínált. Ezeket mi elfogadtuk, és aláírtuk a 2017-re vonatkozó szerződést" - fogalmazott.

A megállapodás ellenére csak akkor rendezik valóban Imolában a futamot, ha az ACI továbbra sem tud megállapodni Monzával.

Ecclestone szombaton arról is beszélt, hogy az országot sújtó válság miatt erősen kétséges a Brazil Nagydíj jövője. Hozzátette: a dél-amerikai futamot Argentínában rendezhetik meg.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×