eur:
393.85
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Osztrák sajtó: Rémálom, dráma Bordeaux-ban

Keserű kudarcként és rémálomként jellemezte az osztrák sajtó a magyaroktól elszenvedett 2-0-ás vereséget, az összes mérvadó helyi napilap címlapon adott hírt a franciaországi Európa-bajnokság F csoportjának keddi nyitómérkőzéséről.

A Kurier című lap "Dráma Bordeaux-ban" címmel számolt be a meccsről, és az osztrák csapat csalódottságáról. A Portugália elleni szombati mérkőzés előtt hatalmas nyomás nehezedik az osztrák válogatottra - olvasható az újság címlapján. A keddet az elvesztett lehetőségek napjaként értékeli a lap, amely szerint a rémálom Bordeaux-ban valósággá vált. A cikk megállapítja, hogy ugyan remek helyzetek adódtak, azonban ezeket befejezetlen akciók követték, megspékelve egy adag idegességgel - és mindez végzetesen hatott.

A végén pedig az történt, amelyet mindenki szívesen elkerült volna - olvasható a Kurierban. A szerző kiemeli, hogy az osztrák csapat legjobb játékosai gyenge teljesítményt nyújtottak, és az emberhátrányt sem tudták leküzdeni.

A Kronen Zeitung "Kudarc győzelem helyett" főcímmel arról írt, hogy Magyarország sokkolta Ausztriát az első Eb-meccsen. A legnagyobb rémálom vált valósággá - közölte a lap. A szerző szerint Marcel Koller osztrák szövetségi kapitányra hatalmas kihívás vár, ugyanis viszonylag "rövid időn belül fel kell újra állítania egy porig rombolt csapatot".

Történelmi este is lehetett volna kedden Bordeaux-ban - olvasható az Österreich című osztrák lap szerdai számában. A cikk elemzése szerint az osztrák válogatottnak nem ez volt a legerősebb napja, mégis elégnek kellett volna lenni a magyar csapattal szemben. A szerző megállapítja azt is, hogy az ellenfél kemény játéka és egy kérdéses bírói döntés végül magyar győzelmet hozott.

Abban egyetértettek a kommentárok, hogy a legjobb osztrák játékosok kedden este nem mutatták meg tudásukat.

A Der Standard című osztrák lap "Súlyos kezdet a magyarok szenvedélyes játéka ellen" címmel közöl írást, amely megállapítja: az osztrák csapatnak kezdetben balszerencséje volt, azonban az első meccsen még nem talált vissza selejtezős formájához. A lap szerint a Portugália és az Izland elleni mérkőzések előtt igen nagy az elvárás az osztrák csapattal szemben.

A Die Presse című osztrák lap "A mese rémálommá vált" című elemzése ugyancsak kiemeli, hogy az osztrák csapat Portugália elleni mérkőzése előtt nagyon nagy nyomás alá került. A cikkíró emlékeztet, az Eb-re való kijutással a sok éves sikertelen osztrák futball végre beteljesítette az álmot. A szerző megállapítja azt is, hogy a két csapat az elején "kioltotta egymást", az osztrák csapat játékából pedig hiányzott a kreativitás és a pontosság.

Az osztrák közszolgálat média (ORF) "Keserű felütés Bordeaux-ban" címmel közölt elemzést. Az ORF online kiadásában megjelent cikk szerint szerencsétlen vereséggel kezdődött az Európa-bajnokság Ausztria számára. Az írásban "fő riválisnak" nevezi Magyarországot, amely "kemény" játékot folytatott. Az ORF szerint az osztrák csapat rendkívül támadó, lendületes és összeszedett játékot játszott, a válogatott csak később lett "lemondó".

A Heute című osztrák lap elemzése szerint az osztrákok ki akartak egyenlíteni, de túl dühösen tették mindezt. Hiányzott belőlük a nyugalom és nem látták át a helyzeteket, a csapat láthatóan bizonytalan volt - állapította meg a lap.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×