eur:
394.05
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Még három tisztségviselő lehet érintett az orosz atléták doppingeseteiben

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) három korábbi tisztségviselőjét függesztette fel az orosz doppingesetek eltussolásában játszott szerepük miatt.

Az IAAF etikai bizottsága pénteken jelentette be, hogy Nick Daviest, Jane Boulter-Daviest és Pierre-Yves Garnier-t függesztették fel előzetesen "az IAAF etikai kódexének lehetséges megsértéséért".

A három tisztviselő ellen egy 2013-as e-mail miatt indítottak eljárást, amelyet Papa Massata Diack küldött apjának, az akkori elnök Lamine Diacknak. Ebben értesítette őt arról, hogy három funkcionárius kapott számlát, vagy volt tudomása egy készpénzfizetésről, mely az orosz doppingesetek elkendőzése érdekében történt.

Az etikai bizottság hangsúlyozta, az előzetes felfüggesztés a sportág érdekében történt, ugyanakkor a nyomozás még zajlik, s a bizottság tagjai nem akarnak előre ítélkezni.

Nick Davies Diack alatt főtitkár, majd Sebastian Coe jelenlegi IAAF-elnök stábjának a vezetője volt, Jane Boulter-Davies az oktatási programért volt felelős, míg Pierre-Yves Garnier az orvosi részleg menedzsereként dolgozott.

A vesztegetési botrány miatt a nemzetközi szövetséget tavaly augusztusig irányító Diack ellen jelenleg is nyomoznak a francia hatóságok. A gyanú szerint a 82 éves szenegáli sportvezető megvesztegette Gabrielle Dolle-t, az IAAF korábbi doppingellenes igazgatóját, hogy késleltetve számoljon be az orosz sportolók doppingvétségeiről. A Le Monde című francia napilap úgy tudja, hogy Diack másfél millió eurót (471,4 millió forint) kért az Orosz Atlétikai Szövetségtől 2012-ben. Diack és több más IAAF-funkcionárius - köztük a fia - állítólag egymillió eurót (312 millió forint) fogadott el az oroszoktól azért, hogy atlétáik doppingügyei ne kerüljenek nyilvánosságra.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×