eur:
394.2
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Benedek délután olimpiai keretet hirdet

14 órakor hozza nyilvánosságra Benedek Tibor szövetségi kapitány, hogy kik azok a játékosok, akik a férfi vízilabda-válogatottal részt vehetnek a riói olimpián. A keret kialakításakor fontos volt, hogy ki hogyan teljesít a szezon végén.

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerdán hirdeti ki a riói olimpiára készülő keretét. Benedek Tibor délután 14 órakor közli a végleges névsort. A magyar együttesre tétmérkőzés már nem vár az ötkarikás játékokig.

A magyar együttes nem jutott ki a Világliga kínai szuperdöntőjébe, miután májusban 13-10-re legyőzte ugyan Görögországot a selejtező végén, az idegenbeli négygólos veresége miatt azonban nem jutott be a sorozat fináléjába.

Benedek Tibor a szövetség honalapjának akkor azt mondta: elfogadták, hogy nem jutottak tovább, de a legfontosabb az olimpia, ez mindent felülír. A szakvezető sajnálja, hogy nem lesz ott a nemzeti együttes a fináléban, de tudja, hogy mindent megtettek ezért. Benedek Tibor elmondta, hogy a Szuperdöntő egy komoly világverseny, de ebben az évben mindenki alárendeli az olimpiának, most nem ugyanolyan lesz a torna, mint tavaly, ennek ellenére hasznos lett volna egy komoly tétmeccs a szerbek ellen.

A szakvezető korábban hangsúlyozta, hogy egy-két kivétellel már kialakult a végleges keret, de nagyon fontos volt, hogy a klubszezon végén, a bajnoki hajrában és a Bajnokok Ligája budapesti döntőjében, ki milyen formában játszik, mert aki jól teljesít az idény hátralévő részében, kivívhatja még az olimpiai részvételt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×