Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kemény: A Szolnok megnyerhette volna a BL-t

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A visszajelzések alapján is kiválóan sikerült a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntője a Margitszigeten - mondta az InfoRádiónak Kemény Dénes, a szervező Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke. A sportvezető beszélt a legfontosabb tapasztalatokról, így arról is, hogy bérletet valószínűleg nem értékesítenek jövőre.

"A 2014-es budapesti Eb-n már rengeteg tapasztalatot szereztünk, most feszegettük a határainkat, hogy még többen bejuthassanak a meccsekre" - jegyezte meg az elnök, aki azt is elmagyarázta, miért lehetett végül kevesebb néző a lelátókon.

"A kassza tele volt, csak néhány száz eladatlan jegyünk maradt, mégis a látvány alapján kevesebb néző érkezett a Hajósba. Több meghívott végül nem jött el, illetve a szurkolók egy része nem használta ki minden napra a bérletét, mert az első vagy az utolsó napon már nem volt érdekelt" - fejtette ki. 

A tapasztalatok alapján jelezte, hogy jövőre valószínűleg nem árulnak bérletet a Final Sixre.

"Arra persze vigyáztunk most is, hogy a napijegyek összesített ára valamivel magasabb legyen a bérleténél, különben még a szurkolók panaszkodhattak volna, hogy jobban cselezünk, mint Puskás Öcsi. Veszteségesek viszont aligha leszünk, ha igen, akkor is csak 1-2 millió forinttal, ez pedig elhanyagolható a teljes rendezési költséghez képest" - jelezte. 

Arról is beszélt, hogy a szurkolók kellőképpen lelkesek voltak, a görögök egy része azonban már túlment a határon.

"A döntőben aztán a vártnál kisebb volt az Olympiakosz tábora, mert két - korábban elfogadhatatlanul viselkedő - fanatikust kiszűrt a rendőrség, 50-60 társuk pedig bajtársiasságból szintén nem jött be a meccsre" - számolt be Kemény Dénes.

A korábban szövetségi kapitány az InfoRádiónak a két magyar résztvevő, a bronzérmes Szolnok és a hatodik helyezett Eger teljesítményéről is beszélt.

"A bajnoki döntő alapján az Eger szereplése csalódást jelentett, látszott a csapaton a fáradtság. A szolnokiakat nem bántanám, mert pontosan tisztában vannak azzal, hogy megnyerhették volna a Bajnokok Ligáját, mert a finálé mindkét csapatát meg tudták volna verni, oda pedig saját szarvashibájuk miatt nem jutottak be" - értékelt az MVLSZ elnöke.

Hozzátette, hogy a visszajelzések alapján is kiválóan sikerült a torna.

"A külföldiek, a vendégcsapatok és a sportvezetők is sokszor gratuláltak, persze jelezték, hogy nem lepődtek meg. A LEN diplomatái örömmel nyugtázták, hogy mellettünk döntöttek erre az évre és jövőre is. A politikai vezetők is el voltak ragadtatva a Final Six hangulatától. A szolnokiak is gratuláltak a szervezéshez. Minden elismerés jól esik, mert tényleg sokat dolgoztunk, általában reggel 8-kor kezdtünk az uszodában, és éjfél körül indultunk haza" - tette hozzá.

A következő évről azt mondta, hogy a Dagályban ugranak egy fejest egy sötétbe, mert mindenkinek új lesz az uszoda.

"Ami pedig a jövő júliusi vb-t illeti, ha kaptunk a szervezésben feladatokat, pontosan tisztázott jogkörökkel, akkor az eddigi margitszigeti események nagy segítséget jelentenek majd az előkészítésben" - zárta szavait.

Kemény Dénes a következő bő egy hónapban az InfoRádió exkluzív szakértőjeként a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseiről és főszereplőiről mondja el véleményét. A rendhagyó értékelést minden reggel nyolc óra előtt ReggelInfo című műsorunkban hallhatják majd.