eur:
394.25
usd:
368.91
bux:
66396.61
2024. április 25. csütörtök Márk

Babos Tímea indul Rióban!

A teniszező Babos Tímea indulhat az augusztusi riói olimpián - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a játékos menedzsmentje.

Az előzetes ötkarikás ranglistán a magyar teniszező egyesben a 41. helyen áll. Négy érintett játékos azért nem indulhat, mert nem teljesítette valamennyi feltételt, mint például a Fed Kupában való legalább három szereplést, az ő esetükben a nemzetközi szövetség hozza meg a végső döntést.

Babos a 45. a legfrissebb világranglistán, így riói részvételével már korábban számolni lehetett, mivel egyéniben az első 56 szerez kvótát.

A 23 éves Babos - aki egyesben az egyetlen magyar teniszezőként lesz jelen Brazíliában - második olimpiájára készülhet, 2012-ben Londonban egyesben a második fordulóig jutott, akkor a német Angelique Kerber búcsúztatta 6:1, 6:1-gyel, aki az idén Australian Open-bajnok lett.

Babos honlapján elárulta, az év elején nem gondolta volna, hogy ilyen könnyedén be tud kerülni, és nem kell küzdenie az utolsó pillanatokban is, mivel top 50-es játékosként kint lehet Rióban. Az ötkarikás emlékeiről azt mondta, a londoni és a 2010-es szingapúri ifjúsági olimpia is hatalmas élmény volt, főleg előbbi, melynek ott volt a nyitóünnepségén, az olimpiai faluban pedig sok sportolót ismerhetett meg.

"Szingapúrban ismerkedtem meg az egyik legjobb barátommal. Londonból pedig vicces emlék, amikor a férfi kézilabda-válogatottal mentünk a megnyitó ünnepségre, és körbeállt hét-nyolc közel kétméteres játékos, akkor szinte ki sem láttam. Nagyon jókat beszélgettünk és nevettünk" - elevenítette fel a soproni teniszező.

Ami az olimpiáig hátralévő időszakot illeti, Babos közölte, jövő héten Birminghamben szerepel, utána következik Eastbourne és Wimbledon, majd valószínűleg Stanford, Montreal, Florianopolis és a riói játékok.

"Örülök, hogy ma hivatalos lett, hogy bekerültem a mezőnybe. Nyilván ahogy közeledünk majd az olimpiához, az is főszerepet kap. De most a füves szezon foglakoztat jobban, az, hogy miként lehetne jobban játszani füvön" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×