eur:
393.86
usd:
367.95
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Ez a szolnoki pólócsapat többet már nem fog együtt játszani

A Szolnok 11-7-re verte a Pro Reccót a bronzmérkőzésen a BL Hatos Döntőjében. A meccs után értékelő játékosok többsége kiemeli: ez a csapat most pólózott utoljára együtt.

A Szolnok 11-7-re verte a Pro Reccót a szombati bronzmérkőzésen a BL Hatos Döntőjében. A Hajós-uszoda közönsége egy eltökélt, hajtós és lelkes Szolnokot láthatott a vízben, fontos volt számukra ez a bronzérem.

A waterpolo.hu Vámos Mártont kérdezte először:

Mi történt tegnap este, ma délelőtt, mivel hergeltétek magatokat fel a mai meccsre?

Reggel még nem hergeltük magunkat, mert azért hosszú a nap, ha felhergeled magad, elfáradsz, mire odaérsz a meccsre. Igazából a tegnapi meccset folytattuk, mert attól függetlenül, hogy kikaptunk a végén, jól játszottunk. És ma is, hiszen 7 gólon tartottuk ezt a Reccót és 11-et lőttünk, ez önmagáért beszél. Még akkor is, ha nem volt itt a kapusuk. Nagyon jók voltak a blokkok, jó volt a védekezés.

Hogy látod az egész torna tanulságait?

Nagyon pozitív volt a hétvége, nagyon sajnálom, hogy ez a csapat többet már nem fog együtt játszani. Az egész tornán végig esélyesek voltunk a végső győzelemre, egy kicsin múlott, hogy nem jutottunk a döntőbe. Ha ott lettünk volna, lett volna esélyünk.

Neked jobban ment most, mint a bajnoki döntőben, igaz?

Nem tudom, hogy ment a bajnoki döntőben, mert két meccsen is csak egy negyedet játszottam... Sajnáltam is, de most már megpróbálom elfelejteni, mert egy BL-bronzéremmel zárult a szezon. Ez egy szép eredmény egy nagyon erős csapat ellen, hazai környezetben, rengeteg néző előtt.

Hogy érzed, épülhet tovább a Szolnok?

Többen is elmennek a csapatból, ezzel gyengülünk, és nyilván lesznek érkezők, de hogy ez mit jelenthet, egy év múlva tudjuk majd megmondani.

Madaras Norbert így értékelt:

„Ültem a negyedik negyed végén a kispadon, és bevillant, hogy nagyon jó, hogy ki tudtuk hozni ebből a meccsből a maximumot, és hogy le tudtuk győzni a Reccót. Hazai pályán amúgy is fontos, hogy így fejezzük be, de azért a tegnapi meccsel kapcsolatban van hiányérzetem. Ez a csapat nyugodtan játszhatott volna döntőt, és meg is nyerhettük volna azt. Sajnálom a tegnapit, majd biztos el fog ez egyszer múlni, de most még nyilván ez van bennem.

Tizenkettedik BL négyes vagy hatos döntődet éremmel fejezted be. De milyen volt ez a két szolnoki év?

A két bajnoki cím nagyon jó, ezért is jöttem haza a többi közt, mert fontos volt nekem, hogy magyar bajnok legyek. Mint mondtam, ez is jó, hogy a körülményekhez képest a tornából is kihoztuk a maximumot. Pozitívan értékelem abszolút a szolnoki két évet, de a tegnapi miatt biztos lesz bennem hiányérzet. Ma is bizonyítottuk, hogy ebben a Hatos Döntőben egy kicsivel több volt.

Varga Dánieltől azt kérdezték, számára mi volt ennek a mérkőzésnek a mögöttes tartalma, függetlenül a győzelemtől.

„Egy aranyérem esetében egyértelmű, hogy miről szól a küzdelem, mi a cél, mi a motiváció. Egy bronzmeccs esetében mindig van egy közös rendező elv a csapatban, hiszen valamiben meg kell egyezni, maradni kell valamiben, nyilván abban, hogy ez fontos, és meg akarjuk nyerni, de elkerülhetetlen, hogy egyénekben mást és mást jelent a bronzérem. Én magam azt éreztem, hogy ebben a szezonban szeretnék még a csapatomért utoljára mindent megtenni. Szeretném méltóképpen lezárni ezt a szezont, és ehhez minden dramaturgiai kellék adott volt. Ha azt nézzük, hogy a Pro Recco ellen játszottunk és a Margitszigeten játszottunk. Itt jön a szubjektum: én a Margitszigeten nőttem fel, nekem ez egy csoda, sokkal többet nyújt nekem, mint talán másoknak. Ezek a külön sztorik segítettek minket abban, hogy rátegyünk még egy lapáttal, és megnyerjük ezt a bronzérmet."

Jó szájízzel zárul tehát a szezon?

A mai nap miatt igen, de a tegnapi miatt kicsit mérges vagyok. Elszalasztott lehetőséget hagytunk itt a Szigeten, mert ez a csapat szeptembertől mostanáig összeállt annyira, hogy megnyerjük ezt a Final Sixet. A sport ilyen, az itteni hat csapat mind a legmagasabb szintet képviseli, de csak egy nyerhetett. Amikor mi nyerünk, akkor biztos mások éreznek úgy, mint mi. Most más fog nyerni, más lesz a legboldogabb, mi meg csináljuk a dolgunkat. Hiányérzetem nincsen, mert többet nem tudtunk volna megtenni a siker érdekében. Az, hogy balszerencse vagy dekoncentráltság, vagy milyen szakmai okok vezettek a tegnapi vereséghez, az legyen az elemzők dolga. Most elégedett vagyok, egy hét pihenő jön, aztán belevágunk a riói felkészülésbe, hiszen életünk legfontosabb állomása következik.

Cseh Sándor is nyilatkozott:

„Megnyertük a magyar bajnokságot és a BL-ben bronzérmet szereztünk, ez egy nagyon nagy siker. Edzőként nyilván máshogy is értékelek, és azt mondom, ezen a három napon olyan teljesítményt nyújtottunk, ami elég lehet akár egy BL-győzelemig is. Ma is, tegnap és tegnapelőtt is. Az, hogy Nagy Viktor szenzációsan védett, kiemelendő, de a mai vízilabdában három napon keresztül ilyen kevés gólon tartani az ellenfeleinket, az az egész csapatra nézve elismerésre méltó. Ma nem azért vertük meg a Reccót, mert a cserekapus védett, hanem azért, mert 7 gólon tartottuk.

Mit mondtál a csapatnak a tegnapi után?

Az edző bármint mondhat, a játékosokban dől el az, hogy mit akarnak. Nekem nagy öröm volt, hogy azt láthattam a játékosokon, hogy ők ezt a meccset nagyon meg akarják nyerni. Egymásért küzdeni, a klubért hajtani. Ezt láthattuk, nem okoztunk csalódást senkinek.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×