eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Férfi vízilabda BL - Nem jutott a BL-döntőbe a Szolnok - a bronzéremért játszhat a Pro Recco csapatával

Nem jutott a vízilabda Bajnokok Ligája fináléjába a Szolnok, miután a mérkőzés utolsó másodpercében kapott góllal 8-7 arányú vereséget szenvedett az Olympiakosztól a margitszigeti elődöntőben. A görög csapat ellenfele a szombati döntőben a Jug Dubrovnik lesz, amely 10-10-es döntetlen után büntetőkkel győzte le a Pro Reccot. A Szolnok szombaton a bronzéremért játszik az olasz együttessel. Az Eger hatodikként zárt, mert a helyosztón 10-6-ra kikapott a Barcelonától.

Bajnokok Ligája, elődöntő:

Olimpiakosz Pireusz (görög) - Szolnoki Dózsa-Közgép 8-7 (2-4, 1-1, 2-1, 3-1)

gól: Vlahopulosz 4, Ntoszkasz 2, Milonakisz, Murikisz, illetve Vámos 2, Mitrovic, Younger, Madaras, Aleksic, Kis G.

A legutóbb hatodik szolnokiak Stefan Mitrovic találatával szerezték meg a vezetést az elődöntőben, s bár a görögök egyenlíteni tudtak, Nagy Viktor védéseinek köszönhetően nem került hozzájuk az előny, sőt Aaron Younger gólja után újra egy találattal jobban állt a magyar bajnok. A közönség öt perc után a csütörtöki találkozóhoz hasonlóan remek formában védő Nagyot éltette.

Az eddig veretlen Olimpiakosz újabb egyenlítését ő sem akadályozhatta meg, viszont egy labdaszerzés után pazar indítással szolgálta ki a megúszó Madaras Norbertet, aki nem hibázta el a ziccert. A nyitó felvonás csattanóját Milan Aleksic szolgáltatta, aki hat tizedmásodperccel a negyed vége előtt kettőre növelte a szolnoki előnyt.

A második nyolc perc elején emberelőnyt hagyott kihasználatlanul a görög bajnok, míg az ellentámadásból Varga Dénes lőtt kapufát fórban. Az Olimpiakoszból Josip Pavic védett egy ejtést, míg Nagy két újabb bravúrral tartotta a különbséget, amelynek növeléséről egy végletekig kijátszott emberelőny végén Kis Gábor gondoskodott, ekkor volt először három a különbség. A görögök bő hat perc gólcsend után találtak be újra, ám a kiválóan védekező Szolnok nem engedte közelebb zárkózni őket.

A nagyszünet után Vámos Márton jegyezte az első gólt két és fél perccel a térfélcserét követően. A kétgólos különbséget a görögök emberelőnyben állították vissza Jansik Dávid kipontozódása után. Pavic újabb nagy védést mutatott be - az olimpiai bajnok horvát kapus ekkor 54, míg világbajnok magyar kollégája 73 százalékon állt -, majd Angelosz Vlahopulosz harmadik találatával egy gólra zárkózott az Olimpiakosz.

A görög együttes fél perccel a negyed vége előtt az egyenlítésért támadhatott, ám Nagy Viktor útját állta a kapuja felé tartó labdának, az elődöntőben immár tizenharmadszor.

A záró felvonás a középre beúszó Varga Dénes újabb kapufájával indult, a túloldalon Georgiosz Ntoszkasz másodszor célzott gólt érően, sőt, a görögök az előnyt is átvették öt perccel a vége előtt. Bő két perccel a végső dudaszó előtt Madaras Norbert is kiszállt a játékból, a görögök pedig emberelőnyben támadhattak, ám nem éltek a lehetőséggel. Nem úgy, mint Vámos Márton, aki másodszor is betalált, és egyenlített. Az utolsó percben mindkét csapat támadhatott, de nem találtak be.

Már úgy tűnt, ötméteresekkel dől el a döntőbe jutás, amikor négy másodperccel a dudaszó előtt Varga Dénesről a Szolnok kapujába került a labda. Mivel a szabaddobás után görög játékos nem ért a labdához, a találat szabálytalan volt, amit a meccs ellenőre is megerősített, a játékvezetők mégis megadták a gólt és lefújták a mérkőzést.

Ezzel az Olimpiakosz harcolta ki a döntőbe jutást, míg a Szolnok a bronzéremért száll medencébe szombaton.

"Az ellenőr azt mondta, nem érvényes a gól, mert a szabaddobás után nem ért a labdához görög játékos, de nem tudnak mit csinálni, mert a bírók lefújták a mérkőzést" - nyilatkozta az M4 Sportnak Cseh Sándor, a Szolnok edzője. Hozzátette: 6-3-ig jól játszott csapata, amely még az utolsó negyed előtt is egy góllal vezetett.

"Két emberelőnyt kaptunk, de ziccerben a kapufára lőttük ezeket. Időt kértem, utána megint kaptunk két fórt, de ezeket is kihagytuk. Alapvetően ezért vesztettünk." - fogalmazott Cseh.

Ötméteresekkel döntőben a Jug Dubrovnik

Budapest, 2016. június 3., péntek (MTI) - A Jug Dubrovnik jutott be a férfi vízilabda Bajnokok Ligája szombati fináléjába, miután a pénteki elődöntőben 10-10-es döntetlen után ötméteresekkel 5-4-re legyőzte a címvédő Pro Reccót a Margitszigeten zajló hatos döntőben.

A horvát együttes a görög Olympiakosz Pireusszal játszik a fináléban, míg az olasz csapat ellenfele a Szolnoki Dózsa-Közgép lesz a bronzmérkőzésen.

Jug Dubrovnik (horvát)- Pro Recco (olasz) 10-10 (3-1, 1-3, 4-2, 2-4) - ötméteresekkel: 5-4

gól: Perrone Rocha 4, Jokovic 3, Fatovic, Markovic, Macan, illetve Filipovic, Sukno 3-3, Figlioli 2, Di Fulvio, Ivovic

A csütörtöki negyeddöntőben az Egert 8-6-ra legyőző horvát együttes kezdte jobban a találkozót: a tavalyi idény legjobbjának választott, akkor még a Barcelonétában játszó Felipe Perrone Rocha vezérletével 3-1-re elhúzott az első negyedben.

A nyolcszoros győztes olasz csapat a nagyszünet előtt ledolgozta hátrányát, ebben nagy szerep jutott a kétszer betaláló Filip Filipovicnak.

A harmadik nyolc percben a sorozatot eddig háromszor megnyerő horvátok sorozatban négyszer találtak be válasz nélkül. Másfél perccel a negyed vége előtt tudott feljebb zárkózni a Recco, amely szemműtéte miatt nélkülözte a budapesti tornán világbajnok kapusát, Stefano Tempestit. Az olaszok utolsó támadásukból is betaláltak a negyedben, így kétgólos hátrányból várták a záró felvonást.

A negyedik negyedben kétszer vezetett két góllal a horvát csapat. Huszonhét másodperccel a vége előtt a Jug 10-9-es előnynél támadhatott, ám kilenc másodperccel a dudaszót megelőzően szándékos ütésért kiállítást és ötméterest ítéltek a játékvezetők a Reccónak, amit Sandro Sukno értékesített.

Ötméteresek következtek, amelyben a horvátok egyszer, az olaszok kétszer hibáztak, így a Jug jutott be az Olympiakosz elleni döntőbe, míg a Pro Recco a Szolnokkal játszik a bronzéremért.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×