eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Átadták a felújított nyíregyházi sportcsarnokot

Átadták a közel 2,1 milliárd forintos kormányzati támogatásból felújított Bujtosi Szabadidő Csarnokot - új nevén Continental Arénát - pénteken Nyíregyházán.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára a többfunkciós sportlétesítmény névadó- és avatóünnepségen elmondta, hogy olyan épület újult meg, amelynek komoly múltja van és a jövőben számos sikeres eseménynek adhat otthont.

Az itt élők kitartása, hite és elszántsága volt az, ami újjáélesztette a csarnokot, ez az akarat volt az, ami a kormányban segítő kezekre talált - hangsúlyozta az államtitkár.

Felidézte, a kormány két éve döntött úgy, hogy költségvetési forrásból több mint kétmilliárd forintot fordít a Buszacsa fejlesztésére. Az épület mára otthona a verseny- és élsportnak, a szabadidősportnak, az utánpótlás-nevelésnek és a fiatalok sportéletének - tette hozzá Szabó Tünde.

"Egy időutazáson veszünk részt: bezártuk a Buszacsát, és most megnyitjuk a Continental Arénát" - fogalmazott az eseményen Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a nyírségi nagyváros polgármestere, hozzátéve, huszonöt év után újra modern sportcsarnoka van a nyíregyháziaknak.

Kiemelte, a három évvel ezelőtt még rendkívül rossz állapotban lévő csarnokra ma már rá sem lehet ismerni. A felújított, teljesen modernizált épületben nemzetközi sportmérkőzéseket, kulturális nagyrendezvényeket, illetve tömeg- és szabadidősporttal kapcsolatos eseményeket egyaránt meg lehet rendezni.

Az 1988-ban átadott, akkor az ország második legnagyobb sportcsarnokának számító Bujtosi Szabadidő Csarnok fejlesztésének első, 2014 szeptemberében zárult ütemében az épület külső szigetelése és homlokzata újult meg, elvégezték az energetikai korszerűsítéseket, a tető és a nyílászárók cseréjét. A belső munkálatokat magában foglaló, 2015 augusztusában megkezdett második és harmadik ütemben a teljes épületgépészeti- és informatikai rendszer felújítása, az eredményjelző berendezések és a hangosítás fejlesztése következett.

Két, motoros mozgatású térelválasztó beépítésével az 1800 négyzetméteres küzdőteret három keresztirányú kosárlabda pályára lehet osztani, így több csapat egyszerre tarthat edzéseket.

A csarnok befogadóképessége a kihúzható mobil lelátóknak köszönhetően 2500 személyesre bővült. Kicserélték a nézői székeket, hat VIP-páholyt építettek, az aréna keleti oldalán pedig nyolcvanfős konferenciatermet, illetve külön médiaszobákat létesítettek. A küzdőtér megújított világítási rendszere HD minőségű televíziós közvetítéseket tesz lehetővé.

Bővültek a kiszolgáló helyiségek, egy nagy bemelegítő terem és több kisebb - például szabadidős tevékenységre alkalmas - szobák épültek, megújultak a sportolói és bírói öltözők, orvosi, elsősegélynyújtó és doppingellenőrző szobák létesültek, az új látványlift beépítésével pedig teljesen akadálymentesítették az épületet.

Péntektől vasárnapig a Continental Arénában rendezik a női röplabda Európa Liga első fordulóját, amelyen a román, a görög és a szlovén együttes lesz a címvédő magyar válogatott ellenfele. A második fordulót június 9. és 11. között Görögországban tartják meg, a három csoportból a három győztes és a legjobb csoportmásodik jut tovább. (FOTÓ)

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×