Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kozák Danuta is versenyben lehet a legeredményesebb olimpiai csapattag címért

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Teljes erőbedobással készül a második olimpiai válogatóversenyre Kozák Danuta. Az Újpest tizenegyszeres világbajnok kajakozója 500 egyesben meggyőző teljesítménnyel harcolta ki a riói részvétel jogát, és fő esélyesként várja az augusztusi olimpiát. A rajongók máris érzékelik, hogy ha az egyes mellett párosban és négyesben is indulhat, akár még az ötszörös világbajnok úszó Hosszú Katinka eredményeivel is versenyre kelhet Brazíliában.

Kozák Danuta párostársával, Szabó Gabriellával készül a jövő hétvégi megmérettetésre. Ha három számban is szerepelhet az olimpián (a riói program és így a szakvezetés sem hiúsítaná ezt meg), akkor nagy versenyben lehet a legeredményesebb magyar csapattag címért. Emlékezetes, hogy a londoni játékokon senki nem volt eredményesebb a kétszeres aranyérmes kajakozónál a magyar küldöttségben.

„A duisburgi verseny után kicsit próbálunk visszatalálni a keményebb edzésekhez, de nemsokára itt a második válogató, nem nagyon áshatjuk bele magunkat, Gabival indulunk párosban, és megpróbáljuk megnyerni” - mondta az InfoRádiónak az Újpest kétszeres olimpiai bajnok kajakozója.

Kozák Danuta megjegyezte, hogy Szabó Gabriellával a remekül sikerült németországi Világkupa-verseny után már az első edzéseken megtalálták a közös ritmust.

„Én kicsit fáradt voltam, Gabi a válogató után egy hétig már kevésbé pörgős edzéseket végzett egy hétig. Az sem volt rossz, amikor először összeültünk, de Duisburg után sokkal jobb volt az összhang közöttünk” - árulta el a MOL-csapat tagja.

Arról, hogy két vagy három számban indul majd, Kozák Danuta azt mondta: „fura, hogy az újságírók már ezt kérdezgetik, én még ott tartok, hogy Gabival párosban válogatót akarok nyerni. Nem szaladok sosem előre, mindig az aktuális feladatokkal törődöm, most is, tehát jelenleg csak a válogató számít.”

A teljes interjút teljes terjedelmében szombaton délután fél hat után az InfoRádió Víztükör című műsorában hallgathatják meg.