Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Michelisz: "A nürburgringi pontok nincsenek veszélyben"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem számított arra, hogy dobogóra állhat a Nürburgingen Michelisz Norbert, aki a túraautó-világbajnokság (WTCC) hétvégi versenyein egy harmadik és egy második helyet gyűjtött be.

„Tudtuk a versenyhétvége előtt, hogy a Nürburgring nem a legerősebb pályánk lesz, és azt is láttuk, hogy a hosszú egyenesben továbbra is lemaradásban vagyunk a többiekhez képest. Aztán a körülmények végül átírták a várakozásokat” - fogalmazott a magyar versenyző.

Az első futamon az élen autózó Tiago Monteiro autója a korlátnak csapódott, Yvan Muller pedig nekiment a roncsnak. Michelisz Norbert azt mondja: volt ideje felkészülni, de így is szerencséje volt.
„Néhány autóval Monteiro mögött voltam. Láttam a porfelhőt, így tudtam, hogy valami gond lehet, ráadásul a pályabíró is hevesen gesztikulált, nyúlt a sárga zászlóért, úgyhogy volt időm lassítani és felkészülni arra, hogy valószínűleg baleset történt. Ez egy veszélyes szakasza volt a pályának, egy beláthatatlan, nagyon gyors kanyar. Nekem is szerencsém volt, hogy ki tudtam kerülni a roncsokat” - emlékezett vissza Michelisz Norbert, aki elmondta: a Honda még mindig nem tudja, hogy mi történt Monteiro baleseténél.
A németországi futamok előtt visszamenőleg kizárták a Hondákat a magyar és a marokkói versenyhétvégékről. A 33 pontot bukó Michelisz Norbert azt mondta: nem változott emiatt a csapaton belüli hangulat.
„Sejtettük, hogy benne van a pakliban egy ilyen döntés. Természetesen mint érintett, én nehezen tudok objektíven nyilatkozni. Ugyanezeket a padlólemezeket használtuk az egész tavalyi év során. Semmiféle idei fejlesztésről, vagy újdonságról nincs szó. Az, hogy most érkezik a büntetés, egyik oldalról nehezen érthető, másik oldalról viszont nem vagyok tisztában a helyzet minden apró részletével, és elfogadom, ha valaki másképp látja a dolgokat, mint én” - mondta Michelisz Norbert, hozzátéve: az autóra visszatették az évad elején használt, alap esetben súlyozatlan padlólemezeket, így tették be a Hondákba a büntetősúlyokat. 
„A Nürburgringen szerzett pontok nincsenek veszélyben. Elvileg nincsenek veszélyben – teszem hozzá, hiszen a hungaroringi és a marokkói pontokra is azt hittem, hogy nincsenek veszélyben. Kicsi esélyt látok rá, hogy ezektől a pontoktól is megfosztanának minket” - zárta a gondolatot Michelisz Norbert.