Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Varga Dániel: 100 százalékot kell nyújtani

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az olimpiai bajnok Varga Dániel szerint csapatának, a Szolnoknak jelentősen javulnia kell a férfi vízilabda-bajnokság fináléjának ötödik, utolsó szombati mérkőzésére, hogy megvédje bajnoki címét. Kiemelte, hogy az Eger megérdemelten győzött szerdán 8-7-re.

„Voltak helyzeteink, hiszen két ötméterest és két nagy emberelőnyt is hibáztunk az első félidőben, de elsősorban a befejezéssel és a pontossággal volt baj” - mondta Varga Dániel, a Szolnok férfi vízilabdacsapatának csapatkapitánya.

Hozzátette: nem kell túl sok mindenben változtatni, nem kell mást játszania a Szolnoknak, amiért az elmúlt két meccsen nem ment nekik a játék.

„Azokban a dolgokban kell 100 százalékot adnunk, amikben erősek vagyunk és jobbak, mint az Eger - ez lehet a kulcs a győzelemhez. Kis dolgokról van szó, nem várható nagy taktikai húzás, nem várhatók olyan megoldások, amiket eddig nem láttak a nézők. A saját tudásunkhoz képest nem lesz elég a 80-90 %, 100 százalékot kell nyújtani” - hangsúlyozta a csapatkapitány.

Az InfoRádiónak arra a kérdésére, mennyire volt szerepe a fizikumnak a két meccsen, Varga Dániel azt válaszolta: a vízilabda fizikális sport, a kérdés az, hogy a játékvezetők hogyan állnak hozzá és mennyi kiállítással sújtják az esetleges "vízi birkózást".

„Nekem még nem volt olyan meccsem, ahol ne izzadtam volna, vagy ne birkóztunk volna az ellenféllel” - jegyezte meg.

A csapatkapitány szerint Cseh Sándor visszatérése adhat némi többletet, de a negyedik meccs nem azon múlott, hogy ki ül a padon, hanem a befejezéseken és a pontosságon.

„Ha jól játszunk, akkor megnyerjük, ha nem játszunk jól, akkor nem tudjuk megnyerni ezt a döntőt” - fogalmazott Varga Dániel, a Szolnok férfi vízilabda-csapatának csapatkapitánya.