Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Játékfigura lesz Dzsudzsákékból

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Football Heroes néven apró játékfiguraként jelennek meg a franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott játékosai.

A relikviák között - melyeket a Magyar Labdarúgó Szövetséggel együttműködve készített el a Formatex Kft. - húsz játékos szerepel, a készletet négy változatban lehet megvásárolni, kétféle egydarabos, háromféle négydarabos, valamint egy exkluzív, tizenegy darabos formában - hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

A két egydarabost - melynek ára 1490 forint - az különbözteti meg, hogy az egyiket zárt, a másikat átlátszó csomagolásban forgalmazzák, azaz előbbi afféle zsákbamacskát jelent, ez pedig lehetőséget biztosít a gyűjtők számára a cserélgetésre. A négydarabos készlet 4990 forintba, a tizenegy darabos pedig 11 990 forintba kerül.

Utóbbiból mindössze ezer darab készült s a gyártó minden eladott példány után ezer forinttal támogatja az Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítványt. Bakó Katalin, a szervezet kurátora elmondta, a befolyt összegből az idén Moszkvában hetedik alkalommal sorra kerülő "Győztesek Versenye" elnevezésű sportrendezvényre juttatják el a daganatos betegségből felépült fiatalokat.

Horváth Dániel, a Formatex Kft. marketingmenedzsere kiemelte, a figurákat többek között benzinkutakon, játékboltokban és a hipermarketekben lehet megvásárolni. Hozzátette, a cég korábbi közvélemény-kutatása szerint a válogatott legnépszerűbb játékosa Böde Dániel, őt Gera Zoltán és Király Gábor követi, Dzsudzsák Balázs pedig a negyedik a sorban.

A kampány egyik arca Détári Lajos korábbi világválogatott labdarúgó - az utolsó magyar világbajnoki gól szerzője -, aki elmondta, bízik benne, hogy sok fiatal vásárolja majd meg a figurákat, ezáltal pedig még többen kerülnek majd közel a futballhoz. A 61-szeres válogatott hozzátette, ő maga sosem volt nagy gyűjtő, a szerdai sajtótájékoztatóra azonban egy, az 1986-os mexikói világbajnokságra kiadott - és a magyar válogatott által aláírt - érmével érkezett, amelyet két fiatalnak adott át.