eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65239.64
2024. április 19. péntek Emma

Mehet Rióba Pétervári-Molnár Bendegúz!

Pétervári-Molnár Bendegúz kvótát szerzett a riói játékokra normál súlyú egypárevezősben. A magyar sportoló azzal harcolta ki az indulási jogot, hogy kedden harmadik helyen végzett a szám döntőjében a luzerni, úgynevezett végső olimpiai kvalifikációs regattán.

Pétervári-Molnár remekül versenyzett a fináléban, ahol az első három helyezett jutott kvótához. A nemzetközi szövetség honlapjának közvetítése szerint féltávnál, 1000 méternél még az utolsó helyen haladt, ezután azonban felzárkózott az élbolyhoz, az utolsó métereken nagyszerűen hajrázva megelőzte dán riválisát, így harmadikként haladt át a célvonalon.

A Budapesti Evezős Egyesület 23 éves versenyzője az első magyar evezős kvótát szerezte a riói játékokra. A magyaroknak még két keddi döntőben van lehetőségük indulási jogot szerezni.

Kvótát szerzett a Simon, Juhász duó is

Budapest/Luzern, 2016. május 24., kedd (MTI) - A Simon Béla, Juhász Adrián evezősduó kvótát szerzett a riói játékokra kormányos nélküli kettesben. A magyar egység azzal harcolta ki az indulási jogot, hogy kedden a második helyen végzett a szám döntőjében a luzerni, úgynevezett végső olimpiai kvalifikációs regattán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×