eur:
393.97
usd:
368.73
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Alkoholtilalom lesz az Anglia-Wales meccs napján

Alkoholtilalom lesz június 16-án az Anglia-Wales mérkőzés előtt és után a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

A június 16-án reggel 6 órakor kezdődő és 24 órán keresztül tartó tilalom Lens város bárjaira és üzleteire vonatkozik, a Bollaert-Delelis Stadionra viszont nem, ott lehet majd szeszes italokat kapni. Mark Roberts, a brit futballrendőrség vezetője elmondta, amennyiben szükségesnek tartják, más francia városokban is korlátozhatják majd az alkoholtartalmú italok értékesítését.

Roberts hangsúlyozta, akiknek nincs belépőjük a meccsre, azok ne utazzanak Lens-ba. Elárulta: az észak-francia városban aggódnak, hogy több tízezer jegy nélküli szurkoló lepi majd el a helyszínt.

Mivel az angol és a walesi válogatott mellett Észak-Írország is kijutott az Európa-bajnokságra, a brit rendőrség fokozott jelenléttel segíti a francia hatóságok munkáját országszerte. Az angol drukkerek 250 ezer jegyet vásároltak a kontinenstornára, de a rendőrség számításai szerint legalább 300 ezer, vagy akár félmillió szurkoló utazik majd Franciaországba.

Biztonsági szempontból kiemelt figyelmet kap az Anglia-Oroszország meccs is, amelyet Marseille-ben játszanak, mert a két szurkolótábor az 1998-as világbajnokságon - szintén Franciaországban - összecsapott egymással. Mark Roberts hangsúlyozta: tisztában vannak a 18 évvel ezelőtt történtekkel, de úgy gondolja, hogy az angol drukkerek azóta már kulturáltabban viselkednek külföldön.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×