eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Történetének legnagyobb költségvetésével készül Dárdai Herthája

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC 124 éves fennállásának legnagyobb költségvetésével, több mint 100 millió euróval (31,6 milliárd forint) kezdi meg a következő bajnoki idényt.

A berlini klub, amely tavaly még a kiesés elkerüléséért küzdött, most pedig hetedikként zárt a Bundesligában, a legutóbbi szezont 88,5 millió eurós költségvetéssel teljesítette.

"Ez egy mérföldkő a Hertha életében" - nyilatkozta hétfőn Ingo Schiller, az egyesület gazdasági vezetője. A berliniek 102,3 millió euróval képzelik el a 2016-17-es idényt, a költségvetési tervet hétfő este mutatják be a közgyűlés tagjainak.

A játékosaira 40 millió eurót tervez költeni a Hertha, amely átlagosan 49 950 nézővel, valamint az Európa Liga csoportkörének és a Német Kupa harmadik fordulójának elérésével számol.

A televíziós közvetítési díjak elosztásának rangsorában a berlini klub a tizenegyedikről a hetedik helyre jött fel, s Ingo Schiller kijelentette: az, hogy pontosan mennyi pénzt szánnak majd futballisták szerződtetésére attól függ, hogy bejutnak-e az EL csoportkörébe.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×