eur:
393.37
usd:
367.78
bux:
66182.13
2024. április 25. csütörtök Márk
Meglepték a magyar úszók a kapitányt is

Meglepték a magyar úszók a kapitányt is

A magyar úszóválogatott felülmúlta az elvárásokat a londoni vizes Európa-bajnokságon - mondta a szövetségi kapitány. Hargitay András kiemelte, hogy több meglepetésérmet is szereztek a magyar versenyzők.

„Volt nem is olyan régen Debrecenben egy Európa-bajnokság, a londoni pedig még annál is jobban sikerült" - fogalmazott a szövetségi kapitány.

"Őszintén szólva nem vártuk, hogy ez jobban fog sikerülni"

- mondta. 

"Voltak elvárások, várakozások és voltak meglepetések. Szép meglepetések születtek egyrészt a szintidők megúszásával, másrészt az érmekkel kapcsolatban. A mixváltó bronzérme, a 4x200-as női gyorsváltó aranyérme, a 4x100 férfi vegyes-váltó érme szép meglepetések voltak” - mondta az InfoRádiónak Hargitay András.

Meglepték a magyar úszók a kapitányt is

„Voltak meglepetések, de azért ettől függetlenül jobban szerettem volna, ha Lia egy századdal jobbat úszik, mert akkor biztos, hogy aranyérmes lett volna” - tette hozzá.

A szövetségi kapitány felidézte, hogy Cseh László most a pillangót jelölte meg célnak az olimpián.

„A vegyes-úszásban is simán nyert volna szerintem 200-on, csak rajta múlt, hogy ezen elindult, de végül visszalépett. Nagyon nagy higgadtságra utal, hogy nem ugrik oda minden éremhez. A felkészülése tudatos, a célegyenesben van, a következő megmérettetés most már Rió lesz” - véli Hargitay András.

Hosszú Katinka 4 arany és egy ezüst, Kapás Boglárka pedig 4 aranyéremmel zárt.

„Hosszú Katinka nyilván a vegyes-úszásokban érdekelt, de láttam rajta, hogy mennyire örült a 4x200 gyorsváltó érmének. Majdnem jobban, mint az összes többinek, mert ez neki is váratlan volt. Katinka egyébként is mindig kiteszi a szívét-lelkét, ez nem kérdés. Szerintem ebben ő is lát fantáziát, és örömét fogja benne lelni” - fogalmazott a szövetségi kapitány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×