eur:
392.71
usd:
366.09
bux:
66785.71
2024. április 25. csütörtök Márk

Két arany jutott az utolsó napra is Londonban

Az utolsó napra is jutott magyar aranyérem a londoni úszó Európa-bajnokságon: Kapás Boglárka 400 gyorson is nyert, míg Verrasztó Dávid 400 vegyesen megvédte címét. Az éremtáblázaton Magyarország végzett az első helyen.

Kapás Boglárka szerezte a parádézó magyar válogatott utolsó aranyérmét az angliai Eb-n. Azután, hogy 800 és 1500 gyorson, illetve a 4-szer 200-as gyorsváltó tagjaként győzött, 400 gyorson sem tudták megelőzni a riválisok. Pályafutása eddigi legjobb versenyét zárta, mostani teljesítménye alapján a riói olimpián is számolni kell vele az éremcsatában.

"Hihetetlen, hogy ez összejött. Annak örülök, hogy el mertem indulni 150-nél, elég bátor voltam hozzá. Fantasztikus lökést ad ez az Európa-bajnokság. Köszönöm mindenkinek, aki értem szurkolt kint és otthon! Nagyon hálás vagyok a támogatásért!" - emelte ki.

Verrasztó Dávid 400 vegyesen indult ezen az Eb-n, ezt a számot pedig ismét megnyerte. Ő érte el a legjobb időt a selejtezőkben is, a fináléban a pillangó végére a harmadik helyig jutott, háton viszont hamar átvette a vezetést, az előnye pedig ezután tovább nőtt mellen. A szlovák színekben szereplő, felvidéki Nagy Richárd gyorson faragott a hátrányából, de még így is bő egy másodperccel kikapott Verrasztó Dávidtól. Gyurta Gergely a negyedik lett.

"Ez a hétvégi délutáni korai kezdés baromira nem kedvez nekünk, elvégre 400 vegyesen picit több idő kellene a regenerálódáshoz a két úszás között. Egy hónapja még el volt törve a bordám, úgyhogy ahhoz képest szerintem egész jó volt. A vége nekem sem tetszett, azt gondoltam, meglesz a 4:10, de az adott körülmények között most elégedettnek kell lennem az aranyéremmel. Ezért jöttem, elértem, remélem, sikerült örömöt szerezni mindenkinek" - összegzett Verrasztó Dávid.

200 pillangón Szilágyi Liliána ezüstérmet szerzett. Szinte végig vezetett, végül egyetlen századmásodperccel kapott ki a német Franziska Hentkétől. A benyúlásnál dőlt el a csata. Jakabos Zsuzsanna negyedik lett.

"Picit ironikus, hogy egy századdal kapok ki... De ahhoz képest, hogy néhány hónapja még abba akartam hagyni az úszást, mert egyáltalán nem rólam szólt a történet, hanem arról, milyen családban nőttem fel, és milyen elvárásoknak kell emiatt megfelelnem. Ennek vetettünk véget három hónapja, ezalatt csak magam miatt dolgoztam, magam miatt csináltam mindent, és tessék, ez az eredménye. Második vagyok Európában, még ha egy picit elsőnek is érzem magam, de mindez nem érdekes, mert inkább most történjen meg, mint az olimpián. Akkor én leszek a legjobb!!!" - mondta a döntő után Szilágyi Liliána.

4-szer 100-as férfi vegyesváltók versenyében a magyar kvartett bronzérmes lett.

Balog Gábor háton hatodikként érintette a falat, Financsek Gábor a mell után a nyolcadik helyen adta át a váltót. Cseh László pillangón a második helyig hozta fel az egységet, Bohus Richárd pedig a harmadik helyet tudta megszerezni.

50 gyorson Takács Krisztián holtversenyben a hatodik helyen zárt. Győzött a francia Florent Manoudou.

A magyar válogatott fölényesen végzett az éremtáblázat élén: minden idők legjobb Eb-szereplésével, a 10 arany-, 4 ezüst- és 5 bronzéremmel felülmúlta a szakvezetői elvárásokat és a 2012-es debreceni kontinenstornát is.

Vizes Eb - Az úszóversenyek éremtáblája

Magyarország tíz aranyéremmel az élen végzett a londoni vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek éremtábláját.

arany ezüst bronz

MAGYARORSZÁG 10 4 5

Nagy-Britannia 7 6 9

Olaszország 5 7 5

Hollandia 5 3 2

Franciaország 4 1 4

Svédország 4 - 1

Dánia 2 4 1

Ukrajna 1 2 2

Németország 1 1 -

Lengyelország 1 1 -

Litvánia 1 - 2

Görögország 1 - 1

Spanyolország - 3 3

Izland - 2 1

Izrael - 2 -

Belgium - 1 1

Oroszország - 1 1

Szlovénia - 1 1

Norvégia - 1 -

Szerbia - 1 -

Szlovákia - 1 -

Finnország - - 2

Horvátország - - 1

Portugália - - 1

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×