Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Összecsapott Lucz Dóra és Douchev-Janics Natasa

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lucz Dóra megelőzte Douchev-Janics Natasát a K-1 200 méter szombati döntőjében a duisburgi világkupán, így ebben a számban szerdán különverseny, úgynevezett szétlövés dönt majd a magyar olimpiai válogató győzteséről.

A múlt heti, szegedi válogatót a Graboplast Győr 33 éves, háromszoros ötkarikás bajnok kajakosa nyerte, a németországi vk volt a második forduló.
    

A magyarok a fináléban egymás melletti pályán lapátoltak, Lucz az 1-esen, Douchev-Janics a 2-esen, de egyikük sem teljesített kimagaslóan, a dobogós helyek elosztásába nem tudtak beleszólni.

A 21 éves, korosztályos világbajnok Lucz az ötödik, rutinos riválisa pedig a hatodik helyen ért célba, míg a győzelmet az olimpiai és világbajnoki címvédő új-zélandi Lisa Carrington szerezte meg.
    

Az UTE kajakosa, Lucz Dóra így 1-1-re egyenlített Janics ellen, a K-1 200 méter olimpiai válogatójának győzteséről a szerdai, szegedi pótválogató dönt.

"Nagyon boldog vagyok, még igazán fel sem fogtam, hogy mi történt, de nagyon örülök annak, hogy szerdán újra összecsaphatunk - nyilatkozott Lucz Dóra. - A futam közben nem igazán figyeltem Natasára, persze azért a szemem sarkából láttam, hogy ott van, de amikor beértünk a célba, fogalmam sem volt, hogy ki hányadik lett. Nagyon kicsi volt a különbség köztünk."

A sportoló úgy fogalmazott: már azzal nagy álma valósult meg, hogy kijutott a világkupára és Douchev-Janics ellen versenyezhetett, számára ez szinte felfoghatatlan.

"Óriási dolog, hogy egy ilyen kaliberű versenyző ellen mehettem" - mondta.

Ezzel együtt - tette hozzá - a szerdai szétlövésen ismét szeretné megverni riválisát, s ezzel megnyerni a K-1 200 méter olimpiai válogatóját.

A magyarok még két vk-döntőben voltak érdekeltek szombaton: férfi K-2 200 méteren a világbajnoki címvédő Tótka Sándor, Molnár Péter duó rendkívül szoros versenyt követően második lett a szerbekkel holtversenyben

 „Nagyon boldogok vagyunk ezzel az ezüstéremmel, fel tudtunk mérni, hogy hol tartunk a nemzetközi mezőnyben és az eredmény azt bizonyítja, hogy jó úton járunk. Ez nagy lökést ad a második válogató előtt” – mondta Tótka Sándor, aki arra utalt, hogy az első válogatón nem ők, hanem a Horváth Bence, Szomolányi Máté duó döntött. Vagyis elvileg most nem is legerősebb magyar páros érte el ezt a kiváló eredményt a nemzetközi mezőnyben.

A fiatal Balaska Márk, Birkás Balázs kettős hatodikként zárt, míg női C-1 200 méteren Devecseriné Takács Kincső a hetedik helyen végzett.

    A szombati, magyar érdekeltségű A döntők eredményei:
    férfi K-2 200 m:
1. Saúl Craviotto, Cristian Toro (spanyol) 31.076 mp
2. Tótka Sándor, Molnár Péter és Nebojsa Grujic, Marko Novakovic (szerb) 31.504-31.504
...6. Balaska Márk, Birkás Balázs 31.782
    női K-1 200 m:
1. Lisa Carrington (új-zélandi) 38.880 mp
2. Inna Oszipenko-Radomska (azeri) 39.472
3. Marta Walczykiewicz (lengyel) 39.631
...5. Lucz Dóra 39.764 
   6. Douchev-Janics Natasa 39.813
    női C-1 200 m:
1. Katie Vincent (kanadai) 46.205 mp
2. Aleszja Romasenko (orosz) 46.339
3. Katie Reid (német) 47.470
...7. Devecseriné Takács Kincső 49.585